DEBAT:

Handlingsplan om FN"s verdensmål er symbolpolitik

Af Tobias Weische, Byrådsmedlem og gruppeformand, Dansk Folkeparti Frederikssund På byrådsmødet d. 21. marts valgte 21 ud af 23 byrådsmedlemmer at stemme for det radikale forslag, om at Frederikssund skal arbejde strategisk med og se på en igangsættelsen af en handlingsplan for FN’s 17 verdensmål. Vi i Dansk Folkeparti stemte imod dette forslag, da vi ikke mener, at administrationen skal bruge tid og kræfter på at udarbejde en handlingsplan på en række områder, hvor Frederikssund kommune i forvejen har udarbejdet politik. Administrationen skal ikke bruge tid på politisk spin og at give eksisterende politikker et internationalt twist. Vi har ikke råd til at sætte symbolske handlingsplaner i gang. Men vigtigheden af FN"s verdensmål globalt må ikke negligeres. FN"s verdensmål sætter en retning for, at mange millioner mennesker hvert eneste år blive hevet ud af fattigdom, fremmer ligestilling og får flere i uddannelse. Det er en enestående målsætning. Men implementering på kommunalt plan er dobbeltkonfekt. For sagen er den, at handlingsplanen for FN’s verdensmål vil overlappe med eksisterende politikker, flere hvor Frederikssund klarer sig glimrende. På miljøområdet har Frederikssund allerede en god profil som klimakommune, som den syvende i landet. Vi har politik på skoleområdet, børneområdet, erhverv, sundhed, bæredygtighed, infrastruktur mm. som er de politiske områder, hvor en handlingsplan for FN"s verdensmål vil overlappe. Derfor kunne vi ikke se nødvendigheden af dette forslag. Vi vil meget gerne diskutere, hvordan vi forbedre Frederikssund kommune på alle politiske områder ud fra konkrete forslag og ikke symbolpolitik som dette.

Publiceret 03 April 2018 09:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.