DEBAT:

Venstre og Vinge

Klaus Hækkerup, fhv. MF (S), Strandhøjen 14 3600 Frederikssund I Lokalavisen skriver Venstres Michael Tøgersen 15. marts om Vinge, at byrådet har brugt mange timer på at evaluere forløbet og at det nu gælder om at se fremad. Jeg er enig i, at Kommunen skal arbejde videre med udbygningen i Vinge i mindre og mere overskuelige etaper og prøve at tiltrække nye investorer, både offentlige og private. Men jeg forstår godt, at potentielle investorer er tilbageholdende i forhold til Frederikssund Kommune, hvor økonomien på mange måder sejler, og hvor man dækker over, hvad der gik galt i Vinge. Den slags skaber ikke tillid.Kommunen udbød for nylig en storparcel i Oppe Sundby til salg. Der kom 1 (ét) købstilbud. Det viser, at der åbenbart ikke er nogen stor lyst til at investere i Frederikssund. Hvordan kommunen - for at rette op på den skrantende økonomi - vil sælge de mange ’hemmelige’ grunde, der skal indbringe over 40 mio. kr., er mig en gåde. Michael Tøgersen skriver også, ”at stationen i Vinge er fundamental og forhåbentlig kan igangsættes inden sommer”. Anlæggelsen af Vinge station er på finansloven til anlæg i 2020. Forligskredsen har aftalt følgende: ” Forligskredsen bag aftalen om bedre og billigere kollektiv trafik er enig om at bevillige penge til etablering af Vinge station i 2019. Bevillingen gives under forudsætning af, at Frederikssund Kommune inden da kan fremlægge dokumentation for, at der er fremdrift i projektet.” Frederikssund Kommune skal altså i løbet af det næste års tid kunne fremlægge dokumentation for, at der er fremdrift i Vinge-projektet. Hvordan vil kommunen gøre det? Burde kommunen ikke prioritere jordsalg og investeringer i Vinge, så vi kan sikre os at stationen kommer? Jeg synes, Venstre bør opgive den hidtidige lukkethed om udviklingen i Vinge, og dermed prøve at skabe tillid til kommunen, så investorerne får lyst til at investere i Vinge, og vi kan komme videre med stationen.

Publiceret 21 March 2018 14:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.