DEBAT:

Lad os droppe modstanden mod brugerbetaling på broen - midlertidigt

Michael Tøgersen, byrådsmedlem for Venstre Alle partier i byrådet stemte i sin tid for en brugerbetalingsløsning på den nye bro, selvom om ingen ønskede det. Det gjorde man, fordi man var nervøs for, at hvis man ikke gjorde det, så ville man måske aldrig få broen, eller først få den om rigtig mange år. Vi er jo mange, der gerne vil nå at have glæde af den. Nu er broen ved at være en realitet, og så er vi helt forståeligt på barrikaderne, for vi alle er enige om, at det er vildt urimeligt, at vi skal betale for at bevæge os rundt internt i vores egen kommune som de eneste i Danmark. Stærke kræfter har forsøgt at ændre beslutningen i Folketinget, men vi møder absolut ingen forståelse hos dem, og det er desværre dem, der bestemmer. Derfor drømmer jeg om, at vi lægger den sag lidt til side for en kort periode, men vi skal bestemt ikke droppe den, og at vi så i stedet kaster alle de stærke, gode kræfter ind i de andre utrolig vigtige infrastruktur kampe, vi også har, nemlig potentielle chikaner på den gamle bro, S-togsstationen i Vinge, motorvejen til Frederikssund samt bevilling af et pendlerfradrag på den nye bro. Hvis alt går op i en højere enhed, så kan vi vel få alle disse ønsker aftalt på plads i år, nogle før andre, og så kan vi igen vende tilbage til kampen mod brugerbetalingen i 2019. Vi er totalt løbet panden mod en mur i Folketinget med brugerbetalingssagen, og jeg frygter, at de snart ikke gider lytte til Frederikssund mere, idet vi maser på med en masse ønsker. Risikoen er, at vi ikke får nogle af ønskerne opfyldt, og det vil være en katastrofe. Vi skal huske på, at der er 97 andre kommuner i Danmark, som også har ønsker til forbedret infrastruktur, og folketingspolitikerne er valgt i hele landet og har det med at lytte mere intenst til egen valgkreds. Lad os samle tropperne og arbejde klogt. Der er folketingsvalg senest i juni 2019, og man ved jo aldrig, om der er nye holdninger til vores sag efter et valg.

Publiceret 21 March 2018 10:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.