DEBAT:

Fra Vinge til blodbad

Ole Peltola Muslingevej 7, 3630 Jægerspris Med udmeldingen om, at der ikke skal udpeges ansvarlige for Vingeskandalen, er der officielt åbnet for “fri jagt” på de ansvarlige. I vores demokrati holder vi nemlig fast i “ordentlighed” og i denne sag er der mindst fem “anløbne” hjørner: Der er tydeligvis blevet begået lovbrud fra kommunens side i forhold til arkivering og dokumentation af sagsakter. Der har muligvis været begået lovbrud i forhold til anvendelse af kommunens midler. Der gøres alt for at mørkelægge sagen. Der nægtes aktindsigt. Med det sidste udspil, hvor tidligere ansatte og konsulenter udpeges som de ansvarlige for skandalen uden en egentlig rettergang, har magtarrogancen, som giver mindelser til Brixtofte-sagen i Farum, nået nye højder, og det vil givet lokke enhver journalist med Cawlingblod i årene frem fra deres vinterhi, for nu kan de lugte blod! Trods ihærdige forsøg fra borgmesterens tro partisoldater med at gyde olie på vandene og nedtone skandalens omfang står vi nu med et så tydeligt forsøg på ansvarsforflygtigelse, at der vil blive talt om det - også langt uden for vores kommunes grænser. Her fire måneder efter valget har borgmesteren endnu ikke vedkendt sig sit fulde ansvar, og da han samtidig har forplumret enhver afdækning af skandalen, står han nu meget svagt i medierne. Borgmesteren er derfor ved at blive en belastning for kommunen. Med en moral, som ikke er værdig for en borgmester, har han udspillet sine muligheder som forhandler for kommunen, da han i alle sammenhænge - både i forhold til politikere på Christiansborg og i forhold til samarbejdspartnere omkring Vinge - nu fremstår som uværdig. Uden brug af krystalkugle eller overnaturlige evner forudser jeg, at borgmesteren i den kommende tid bliver trukket langt ned i sølet af journalister, som bliver grebet af en større og større blodrus efterhånden, som flere og flere uhyrligheder kommer for dagen efter deres ihærdige gravearbejde. På alle måder vil dette være en katastrofe for kommunen og Vingeprojektet. Jeg opfordrer derfor Venstres partimedlemmer til at fjerne borgmesteren, inden det kommer så vidt, at borgmesterens “dumstædighed” får påført vores kommune et uvurderligt tab af goodwill.

Publiceret 21 March 2018 12:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.