DEBAT:

Fælles ansvar

Tina Tving Stauning (S) Gruppeformand Frederikssund Byråd Socialdemokraterne i Frederikssund Byråd hilser initiativet fra det Radikale Venstre omkring FN’s 17 verdensmål velkommen. 17 mål for en bæredygtig udvikling for alle i hele verden, der dækker uddannelse, ligestilling, anstændige job, lighed, bæredygtig energi, innovation, ansvarlig produktion, klima, biodiversitet samt bæredygtige byer og lokalsamfund - for blot at nævne nogle. Allerede i efteråret opfordrede vi de andre partier i byrådet til at gå i lag med FN’s verdensmål og få lavet en fælles strategi med klare mål og målsætninger på klimaområdet. Med udgangspunkt i verdensmålene for bæredygtig udvikling, vil det være oplagt at sætte reelle målbare tal på de ambitioner, som ethvert byråd må have for at være med til at sikre, at også vores børn får en fremtid. Og det haster. Lokalt har vi set, hvad store oversvømmelser gør, når Bodil kommer på besøg, og ude i verden ser vi, hvordan klimaforandringer har voldsomme konsekvenser for den enkelte familie. Arbejdet med et oplæg til politisk beslutning er sat i gang, og verdensmålene kan sagtens være en god ramme for det fælles ansvar. Et fælles ansvar, der kræver handling både individuel, lokalt, regionalt, nationalt og globalt. Som socialdemokrater arbejder vi for, at alle små og store tiltag, der tilsammen bidrager til en bæredygtig udvikling, prioriteres. Gerne i tæt samarbejde med borgerne og erhvervslivet, og gerne sammen med alle de andre partier i byrådet.

Publiceret 21 March 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.