Vinge, en fornyelse af byplanlægning

Jens Rolfgaard, Kirsebærvænget 7, 3600 Frederikssund Det er da utroligt, hvor negativt Vinge projektet bliver omtalt. At kommunen endelig satser på at gennemføre et ambitiøst projekt for udbygning af Frederikssundsområdet er aldeles spændende og en fornyelse inden for byplanlægning. En standardudbygning uden nytænkning, som vi ser i Egedal, ville være det samme som at acceptere at Frederikssund er en halvdød by uden ambitioner. Vinge har sat Frederikssund på landkortet som et spændende område, som kan tiltrække unge familier i konkurrence med Hillerød og Helsingør. Uden et sådan projekt vil Frederikssund dø i forhold til disse byer og syne hen i forhold til den øvrige udvikling i Nordsjælland. Dette er ikke for at forklejne de alvorlige problemer, som projektet er løbet ind i. Det er nærliggende at tro at problemet drejer sig om ansvarsfordeling mellem AP Pension og kommunen. Det er også nærliggende at tro, at det meget avancerede stationsbyggeri udgør en stor del af problematikken. Glem ikke, at det vigtigste er, at der kommer en station. Bliver den ikke så avanceret som planlagt, er det ærgerligt, men ikke afgørende. Der kan stadig anlægges en indbydende grøn stationsplads med cafe, restaurent og indkøbsmuligheder. Da banestyrelsen har planlagt at lukke S-togslinien til sommer, skal nødvendige tiltag for den kommende station vel udføres ved samme lejlighed. Så tænk kreativt, både kommune og AP Pension, for en løsning, så samarbejdet kan reetableres. Det synes også at være AP Pensions holdning.

Publiceret 13 January 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.