DEBAT:

Vinge havareret?

Willy Jacobsen, Kongelysvej 14, 3600 Frederikssund

Efter godt en uge"s tumultagtig udvikling fremgik det lige inden Jul, den 22. december , at den fortsatte udvikling af projekt Vinge by er indstillet, i hvert fald indtil videre. Årsagen er, at samarbejdet med de økonomiske investorer AP Pension og MT Højgaard angiveligt er ophørt, hvorved hele grundlaget for projektet"s gennemførelse åbenbart er faldet til jorden.

Jeg undrer mig såre over, hvad der er foregået i Frederikssund byråd samt i forvaltningen den seneste halve snes år. Tina Tving Stauning har travlt med at fralægge sig ansvaret for Vinge, men kendsgerningen er vel, at projektet blev født af Socialdemokratiet og Venstre i enighed.

Det viser sig nu også, at der har været et budgetmæssigt underskud for Frederikssund kommune i de sidste tre år, og ikke kun i 2017, ifølge borgmester John Schmidt Andersen, alt i relation til projekt Vinge. Dette som følge af, at der har været solgt langt færre grunde end forventet. Hvorfor skulle dette komme til dagspressen"s kendskab, for at skandalen blev offentligt kendt, specielt da i Frederikssund? Det er jo dog borgerne her i kommunen, som kommer til at bløde for miséren. Hvorfor vil ingen påtage sig ansvaret?

Og stakkels de mennesker, som allerede er flyttet ind ude midt på Vinge"s pløjemark.

Alle kan lave fejl, også ud fra de bedste intentioner, og dem betvivler jeg ikke, at diverse byråd i Frederikssund har og har haft. Men at forsøge at skjule realiteterne og forholde kommunen"s borgere oplysninger om de virkelige forhold vedrørende Vinge"s udvikling, især de økonomiske konsekvenser, se dét er den virkelige skandale i mine øjne. Og når skandalen viser sit hæslige ansigt, forsøger man sig desværre med bortforklaringer, med forsikringer om, at alt nok skal blive godt. Men sådan ser det ikke ud lige nu, så vidt jeg kan skønne.

Jeg er imod, at man ikke overholder en pålagt tavshedspligt, men uden denne person"s virke, ville alle borgere i Frederikssund, udenfor byrådet og forvaltningen, forsat sandsynligvis have svævet i uvished om kommunen"s virkelige økonomiske tilstand. Det er rigtigt, at vedkommende har handlet ukorrekt, men han/hun har derved alligevel gjort Frederikssund en stor tjeneste ved at bringe det hele frem i lyset, synes jeg.

Min Farmor fortalte mig i sin tid at, ”hvis du har begået fejl, Willy, så indrøm det, sig undskyld og ret op på det”.

Det synes jeg passende, byrådet med borgmester John Schmidt Andersen i spidsen nu kunne gøre. Så skal jeg personligt nok bakke op, og det vil andre sikkert også gøre.

For fremad skal vi, trods alt, sammen.

Publiceret 02 January 2018 10:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV