Kom med på 15 km gåtur i Jægerspris

Fælles gåtur i oktober

jægerspris Der kommer gang i Danmark i den anden uge i oktober, når We Walk-kampagnen løber af stablen med gåture i hele landet.

I Jægerspris har gåvært og Runners-ambassadør Charlotte Drue Aagaard også valgt at oprette en gåtur,og hun inviterer alle, der har lyst, med ud at gå 13. oktober.

"Vi kommer til at gå i et stille og roligt tempo, så alle kan være med, og jeg håber, at rigtig mange har lyst til at møde op og være med. Jeg glæder mig bare mest til at få en god oplevelse sammen med folk fra nærområdet - både med dem, jeg på forhånd kender, og dem, jeg endnu har til gode at møde," siger Charlotte Drue Aagaard i en pressemeddelelse.

Afgang fra Hansen Is

Turen er på omkring 15 km med afgang 13. oktober kl. 10 fra Hansen Is, Landerslevvej 5. Herefter går man til Superbrugsen i Jægerspris, videre mod Rejsestalden og herefter Tarzanskrænten.

Turen går videre forbi den gamle bro til Gerlev og retur mod Lyngerup og Hansen Is, hvor man slutter omkring kl. 13.

Husk at medbringe vand og fornuftigt fodtøj, lyder opfordringen fra arrangøren.

jesl

Publiceret 07 September 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!