Stykket 'Nabokrig' er et af dem du kan se til teaterfestival i Frederikssund i September.

Stykket 'Nabokrig' er et af dem du kan se til teaterfestival i Frederikssund i September. Foto: Mike Reuter

Festival: Fire dage med teater for stor og små

Lokale teaterforeninger i Frederikssund er gået sammen om teaterfestival for store og små i september

Frederikssund De lokale teaterforeninger i Frederikssund er gået sammen om årets teaterfestival i uge 38 i september. En række aktører i Frederikssund Kommune, som arbejder med teater på frivillig og professionel basis har sat et program sammen for hele familien under titlen ”4 byer - 4 dage - 4 forestillinger”.

"De fire dage byder ikke alene på fire professionelle forestillinger – det er også fire dage, hvor kulturlivet i kommunen rykker sammen og byder på hygge og oplevelser et par timer før, at forestillingerne går i gang. Man vil derfor både kunne møde vikinger, havfruer i svømmehallen, prinser og prinsesser i Slotsparken og opleve kommunens unge teatertalenter slå sig løs langs åen ved Parkteatret," skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Arrangørerne af teaterfestivalen er Jægerspris Amatør Scene, Slangerupscenen, Frederikssund Børneteaterforening, Frederikssund Teaterforening, TeaterTasken, Parkteatret, Frederikssund Vikingespil og Frederikssund Kommune.

På tværs af det lokale

Samarbejdet er opstået ud fra et ønske om at styrke samarbejdet på tværs af de lokale foreninger, på tværs af kommunen og give næring til drømmen om i fremtiden at kunne skabe en stor teaterfestival, der sætter Frederikssund på landkortet, som en kommune med stærke teatertraditioner.

19. september klokken 19.00 bliver der lagt ud med forestillingen 'Nabokrig' i ParkTeatret. 'Nabokrig' er en komedie med Farchad Kholghi, der handler om, når naboskab fryser til is og bliver til vanvittig nabokrig. Komedien 'Nabokrig' er tankevækkende og vanvittig, men helt igennem realistisk - i hvert fald for de naboer, der bor på den blinde vej. Forestillingen er både for voksne. Før stykket er der mulighed for at spise lidt mad.

20. september klokken 15.00 kan man se stykket 'Fusskopf' i Skibby Fritidscenter ved biblioteket. 'Fusskopf' er en mand med fem fødder. Fusskopf elsker at danse, hoppe, løbe og gå. Ja han elsker alt det, man kan gøre på sine fødder. Stykket er for børn og deres familier fra to til 99 år. En sansemættet og fantasifuld danse, hoppe og løbe forestilling, hvor alle sanser er i spil.

Lørdag 21. september klokken 14.00 – 14.45 er der teater i Jægerspris. Her bliver stykket 'Den standhaftige tinsoldat' vist i Rejsestalden. Det er H. C. Andersens eventyr om den etbenede tinsoldat, som forelsker sig i den smukke danserinde. Hans Christian får 25 tinsoldater i gave. Alle er ens bortset fra soldat nummer 25. Han har kun et ben at stå på. Men da han står lige så godt på sit ene ben som de andre på deres to, får han lov til at være med i legen. Stykket er for børn og voksne.

Før forestillingen kan man tage familien med på eventyr i Jægerspris slotspark. Fra klokken 12.00 kan man tage sin madkurv med til den østlige del af Jægerspris slotspark, hvor man vil kunne møde jaslinger klædt ud som figurer fra H.C. Andersens eventyr.

Festivalen slutter i Slangerup. 22. september klokken 15 kan 'Odysseus' opleves i Slangerup Svømmehal. Billetter købes til forestillingerne på www.frederikssund-borneteater.dk eller www.slangerupscenen.dk.

Publiceret 30 August 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!