Kom og se Frederikssund fra luften. Pressefoto

Kom og se Frederikssund fra luften. Pressefoto

Se Frederikssund fra luften

Frederikssund Kunne du tænke dig at få luft under vingerne og svæve lydløst over Frederikssund? Det har du muligheden for lørdag 31. august, når Frederikssund Flyveklub holder åbent hus.

"I svævefly kombineres flyvning og naturens kræfter, til at tilbagelægge store afstande alene holdt i luften af opadgående luftstrømme - også kaldet termik. Det er en helt særlig følelse at opleve roen, naturen og udsigten over landskabet, når flyet svæver rundt over jorden uden en motor," skriver Frederikssund Flyveklub i en pressemeddelelse.

Der er åbent hus fra klokken 11 til 17 på svæveflyvepladsen på Ellehammervej i Frederikssund.

"Hele dagen kan gæster få en tur i et moderne tosædet svævefly med erfarne piloter, der er klar til at vise Frederikssund fra oven. En svæveflyvetur koster 300 kroner og varer fem til 15 minutter afhængig af vejret. Max passagervægt er 100 kilo inklusiv tøj og sko. Til de gæster, der venter på at komme i luften eller blot ønsker at opleve dagen fra jorden, vil der være udstillede fly samt mulighed for en snak om med et af klubmedlem.

Publiceret 23 August 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!