DET SKER: Få overblikket over ugen, der kommer

I samarbejde med www.kultunaut.dk giver Lokalavisen dig overblikket over stort og småt i den kommende uge

Musik

Six Foot Stompers. Lørdag 22/6 kl. 12-15. Der spilles glad og swingende jazz-musik på pladsen foran Sillebroen Shopping. I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet indendørs. Sillebroen Shopping, Nygade 1.

Teater

Uffe Vermundssøn - Premiere. Fredag 21/6 kl. 20. Velkommen til Vikingernes Verden. Vikingemarkedet er åbent fra klokken 18.00. Arrangeret af Frederikssund Vikingespil. Frederikssund Vikingeboplads og Friluftsscene, Kalvøen. Derefter spilles lørdag 22/6 kl. 20, Sankthans Aften søndag 23/6 kl. 20 samt onsdag 26/6 kl. 20.

Udstillinger

"En lyst det er at se derpå". Lørdag 13/4 til søndag 27/10 kl. 11. Grevinde Danner og Frederik 7.'s egne kunstindkøb, der prydede væggene i de private stuer på Jægerspirs slot. Det er genrebilleder af danske malere hvoraf flere var knyttet til kunstskoler i Tyskland og Frankrig som bl.a. Balsgaard, Schleisner. Jægerspris Slot, Slotsgården 20.

Maleriudstilling. Mandag 29/4 til torsdag 1/8 Man. tors. 10-16, Fre. 10-12. I Aktivitethuset Kongshøj udstiller Thobias og hans datter Alfrida fra Buresø deres malerier henover sommeren. Udstillingen kan ses i Husets åbningstid. Aktivitetshuset Kongshøj, Kannikestræde 2 C.

Kunstudstilling. Søndag 12/5 til søndag 30/6 kl. 11. Udstilling med kunstner Anne Krøjer, hendes fantastiske blomster malerier som udstråler glæde og er helt eventyrlige at se på. Åben hver fredag og søndage kl 11-16 i perioden 10. maj - 30. juni. Køb kunst på godset. TANG.myway, Selsø Gods - Selsøvej 30 b.

Kunstudstilling Gitte Cittrup. Fredag 31/5 til søndag 30/6 kl. 11. Gitte Cittrup udstillinger for 1. gang på Sjælland med sine rå og apstrake malerier, lækre farver og strøg. Udstillingen kan ses hver fredag og søndage kl. 11-16 i perioden 3. maj til 30. juni - på Selsø Gods (v. siden af Selsø Slot). TANG.myway, Selsø Gods - Selsøvej 30 b.

Kunstudstilling, Claus Brusen. Fredag 7/6 til torsdag 18/7 i Rejsestaldens åbningstid. Claus Brusen maler i genren magisk realisme, og har blandt andet malet en hel række billeder til kongehuset. Kulturhuset Rejsestalden, Hovedgaden 29 A.

Motion/Sport

Metal Speedway League Slangerup Speedway Klub - Holsted Tigers. Onsdag 19/6 kl. 18.30. Mad-. Slangerup Speedway Center, Hørup Skovvej 5 A.

Haldor Topsøe Cup 2019. Lørdag 22/6 kl. 08-22. Jollestævne for Optimist B+C, Zoom8, Tera, Feva, Laser og Europe. Vi prioriterer hygge og nye sejlervenskaber højt. Derfor er eftermiddagen sat af til uformelle konkurrencer på paddleboards, og efterfølgende fællesspisning. Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter, Kalvøvej 15.

Øvrigt

Stille- og meditationsgudstjeneste ved Bettina Niemann Krarup. Onsdag 19/6 kl. 19-20. Draaby Kirke, Kirkevej 1.

Anden gudstjeneste ved Thomas Munk Rønberg. Torsdag 20/6 kl. 18.30-19.30. Let sommerspisning kl. 18.30. Derefter gudstjeneste og afslutning m. bål i haven. Præstegården, Kirkegade 7.

Rosenvandring. Torsdag 20/6 kl. 19. Kom og få en præsentation og en rundvisning i Gerlevparkens rosenhave, hvor roserne står i fuldt flor. Gerlevparkens Venner, Tørslevvej 10B.

Niels Jørn Fogh. Torsdag 20/6 kl. 19.30. Frederikssund Frimenighed, Mågevej 14.

Frederikssund Vikingemarked. Fredag 21/6 til søndag 23/6 Fre kl. 18-20, lør kl. 10-20 og søn kl. 10-20. Danmarks hyggeligste vikingemarked er blevet en årlig tilbagevendende begivenhed i forbindelse med Frederikssund Vikingespil. Arrangeret af Frederikssund Vikingespil. Frederikssund Vikingeboplads og Friluftsscene, Kalvøen.

Gudstjeneste ved Christina Seersholm. Søndag 23/6 kl. 09. 1. s. e. trin. Snostrup Kirke, Snostrupvej 10 A.

Gudstjeneste ved Jakob Holm. Søndag 23/6 kl. 09-10. 1. s. e. trin. Selsø Kirke, Selsøvej 28.

1. søndag efter trinitatis. Søndag 23/6 kl. 10. Prædikant: Andreas Munk. Frederikssund Frimenighed, Mågevej 14.

Højmesse ved Sognepræst Christina Holten Mølgaard. Søndag 23/6 kl. 10. 1. s. e. trin. Højmesse ved sognepræst Christina Holten Mølgaard.Efter højmessen er der kirkekaffe i våbenhuset. Islebjerg Kirke, Ansgarsvej 2.

Højmesse ved Klaus Georg Meisner. Søndag 23/6 kl. 10-11. 1. s. e. trin. Slangerup Kirke, Sankt Mikaels Kirke, Strandstræde 2.

Gudstjeneste ved Victor Madsen Greve. Søndag 23/6 kl. 10-11. 1. s. e. trin. Jørlunde Kirke, Bygaden 26, Jørlunde.

Gudstjeneste ved Thomas Munk Rønberg. Søndag 23/6 kl. 10-11. 1. s. e. trin. Frederikssund Kirke, Ved Kirken 8.

Gudstjeneste ved Christina Seersholm. Søndag 23/6 kl. 10.30. 1. s. e. trin. Oppe Sundby Kirke, Roskildevej 183.

Gudstjeneste ved Mikkel Højholt. Søndag 23/6 kl. 10.30. 1. s. e. trin. Vellerup Kirke, Nordvejen, Vellerup.

Højmesse ved Ole Hansen. Søndag 23/6 kl. 10.30. 1. s. e. trin. Kyndby Kirke, Hyggevej 33, Kyndby.

Højmesse ved Jakob Holm. Søndag 23/6 kl. 10.30-11.30. 1. s. e. trin. Skibby Kirke, Kirkestræde 2.

Gudstjeneste ved Frits Gammelgaard Terpet. Søndag 23/6 kl. 11-12. 1. s. e. trin. Gerlev Kirke, Bygaden 19, Gerlev.

Banko på Elværket. Søndag 23/6 kl. 12. Lions Club Frederikssund holder banko på Elværket. Dørene åbnes kl. 12 og der spilles fra kl. 14 til 17. Der er fine gevinster ved både spil og forskellige lotterier. Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6.

Fællesspisning i Oppe Sundby Sognehus. Mandag 24/6 kl. 12.30. Der serveres en varm ret samt en forret, en dessert eller kage til kaffen. Tilmelding: Oppe Sundby Kirkekontor, tlf. 47311043 SENEST 1 UGE FØR. Her kan pris oplyses. Oppe Sundby Sognehus, Roskildevej 187.

Den Satans Heks. Onsdag 26/6 kl. 19. Hvor længe har heksefiguren eksisteret, og hvordan har hun forandret sig over tid? Forfatter og litteraturhistoriker Sara Bouchet fortæller om den sagnomspundne heksefigur og de mekanismer, der selv i dag får os til at gøre grusomme ting. Arrangeret af Frederikssund Hovedbibliotek. Slangerup Bibliotek, Kongensgade 18.

Publiceret 16 June 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”