Slangerupkoret og Ensemble Felix holder koncert i Slangerup Kirke. Pressefoto

Slangerupkoret og Ensemble Felix holder koncert i Slangerup Kirke. Pressefoto

Så er der fredsmesse i lokal kirke

Slangerup Slangerupkoret og Ensemble Felix har igen fundet sammen om et korværk. Denne gang er det en fredsmesse komponeret af Karl Jenkins, der er fra Wales. Karl Jenkins henter inspiration fra musik i alle genrer og verdensdele, og teksterne er ligesom karakteren i de forskellige dele af messen hentet fra forskellige århundreder.

"Fredsmessen blev bestilt til uropførelse i forbindelse med årtusindskiftet med håb om, at det næste århundrede ville blive mere fredeligt end det tyvende århundrede, man lagde bag sig. Titlen er The Armed Man – A Mass for Peace, og det blev uropført af London Filharmonikerne og et stort ungdomskor," skriver Slangerupkoret i en pressemeddelelse.

Så mange musikere er der ikke plads til i Slangerup Kirke, så korets dirigent, Ulrich Spahn Klausen har omskrevet det store orkesterpartitur til slagtøj, fem strygere og fem træblæsere, nemlig Gustav Søbæk på slagtøj og de 10 musikere i Ensemble Felix. Anette Spahn Klausen synger sopransolo i et par af de mest inderlige sange. Der er gratis adgang til koncert i Slangerup kirke 12. maj kl. 19.00.

Publiceret 24 April 2019 10:08