Vandreforeningen Gribskovens Hårde Kerne inviterer til vandretur. Arkivfoto

Så skal der vandres for en god sag. Arkivfoto

Frederikssund går for en verden uden sclerose

Onsdag 1. maj lyder startskuddet til Scleroseforeningens 'You Go Girl'

frederikssund 1. maj lyder startskuddet til Scleroseforeningens ’You Go Girl’, hvor deltagerne vil gå forskellige ruter i hele landet for at samle penge ind til forskning i sclerose og kæmpe for de 16.000 danskere, der lever med sclerose.

'You Go Girl' sætter fokus på de mange kvinder, der får sclerose i Danmark - totredjedele af de 16.000 danskere med sclerose er kvinder, og antallet af kvinder, der får sclerose, har været stigende.

Lailasilke er holdkaptajn

Omkring 100 mennesker har til 'You Go Girl' oprettet gåhold af venner, familie og bekendte forskellige steder i hele landet. Også i Frederikssund, hvor holdkaptajn er Lailasilke Krogsgård, som selv er ramt af sclerose.

"Jeg har haft sclerose siden 1997. Jeg har været med til at lave ruten, så distancen ligger fra én km op til otte km, hvor man kan gå det, man magter. Der er plads til alle - bare meld dig til," siger Lailasilke Krogsgård i en pressemeddelelse.

Det er gratis at deltage, men Lailasilke er i gang med at samle penge ind ved salg af t-shirts til eventet og laver en indsamling til de, der vil give et mindre beløb. Alle beløb tæller, og al overskud vil gå til forskning i sclerose.

jesl

Publiceret 24 March 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?