Vandreforeningen Gribskovens Hårde Kerne inviterer til vandretur. Arkivfoto

Så skal der vandres for en god sag. Arkivfoto

Frederikssund går for en verden uden sclerose

Onsdag 1. maj lyder startskuddet til Scleroseforeningens 'You Go Girl'

frederikssund 1. maj lyder startskuddet til Scleroseforeningens ’You Go Girl’, hvor deltagerne vil gå forskellige ruter i hele landet for at samle penge ind til forskning i sclerose og kæmpe for de 16.000 danskere, der lever med sclerose.

'You Go Girl' sætter fokus på de mange kvinder, der får sclerose i Danmark - totredjedele af de 16.000 danskere med sclerose er kvinder, og antallet af kvinder, der får sclerose, har været stigende.

Lailasilke er holdkaptajn

Omkring 100 mennesker har til 'You Go Girl' oprettet gåhold af venner, familie og bekendte forskellige steder i hele landet. Også i Frederikssund, hvor holdkaptajn er Lailasilke Krogsgård, som selv er ramt af sclerose.

"Jeg har haft sclerose siden 1997. Jeg har været med til at lave ruten, så distancen ligger fra én km op til otte km, hvor man kan gå det, man magter. Der er plads til alle - bare meld dig til," siger Lailasilke Krogsgård i en pressemeddelelse.

Det er gratis at deltage, men Lailasilke er i gang med at samle penge ind ved salg af t-shirts til eventet og laver en indsamling til de, der vil give et mindre beløb. Alle beløb tæller, og al overskud vil gå til forskning i sclerose.

jesl

Publiceret 24 March 2019 00:00