Billedet her er fra SOS Børnebyen i Phnom Phen i Cambodia. Pressefoto

Billedet her er fra SOS Børnebyen i Phnom Phen i Cambodia. Pressefoto

Familiebanko til fordel for SOS Børnebyerne

Frederikssund Så er der familiebanko til fordel for SOS Børnebyerne. De mange bankotal bliver råbt op søndag 24. marts kl. 14. Her inviterer lokalgruppen for SOS Børnebyerne i Frederikssund til familiebanko på Lundebjerggård.

Spillepladerne koster 20 kr. per styk. I pausen sælges der kaffe, te, saftevand og hjemmebagt kage. Der blive også afholdt et lotteri, hvor prisen for et lod er 10 kr.

"Alle indtægterne går ubeskåret til SOS Børnebyerne i Laos og Cambodia. I de lande er der mange forældreløse og udsatte børn, der har et stort behov for hjælp. Der er i alt 11 børnebyer, hvor børnene får en skoleuddannelse, sundhed og frem for alt et hjem med en kærlig mor. Det er forhold, der er helt afgørende, hvis børnene skal have en chance for at skabe sig en fremtid i landet," skriver lokalgruppen for SOS Børnebyerne i Frederikssund i en pressemeddelelse.

Publiceret 17 March 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?