Sæsonen er planlagt på Selsø Slot

selsø Herregårdsmuseet Selsø Slot løfter nu sløret for den kommende sæson på museet.

Sæsonen 2019 åbnes traditionen tro med Lysfesten d. 4. maj, som for andet år i træk vil være et empirebal. Her kan man opleve, hvordan det kunne have set ud i starten af 1800-tallet med herrer og damer i empiredragter, der danser til musikken fra tiden spillet af Trio Amerise.

Sommeren byder selvfølgelig på koncerter, som denne sæson er med Royal Danish Brass, Trinitatis Barokensemble, Nightingale String Quartet, Bellmansangeren Martin Bagge, og en Operaaften med et helt hold af skønne operasangere. Folkeuniversitetet i Frederikssund gæster også denne sæson Selsø med to spændende foredrag.

Den Store Kagedag afholdes for sjette år midt i juli, hvor man kan deltage i kagekonkurrencen og vinde flotte præmier, og i den sidste weekend i juli kan man til det historiske arrangement ”Fruen kommer!” opleve, hvordan Selsø summer af liv, når tjenestefolket gør klar til Agathe Scheel-Plessens ankomst i 1801.

I efterårsferien på Selsø er der i år fokus på historisk mad, når man kan opleve reenactorgruppen Freie Rostocker Fähnlein og museets køkkengruppe lave mad i køkkenet.

Til museets stemningsfulde og uhyggelige Allehelgensaften d. 31. oktober kan man opleve det gamle hus blive levende, når spøgelser og andre af mørkets væsner fylder rum, sale og landskabet. Året afrundes i de to første adventsweekender med ”Jul på Selsø”. Endelig byder museet på offentlige omvisninger den 1. og 3. søndag i juni, juli og august.

Billetter til 4. maj, koncerter, Allehelgensaften og ”Jul på Selsø” kan købes på billetto.dk.

Der er begrænset antal billetter til alle disse arrangementer, så hvis man vil sikre sig en billet, anbefales det at købe i forsalg. Informationer om alle sæsonens arrangementer på Selsø findes på selsoe.dk

Publiceret 12 February 2019 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.