Gøngehøvdingen ved Verum Kirke

Gøngehøvdingen ved Verum Kirke Foto: Carsten Egø

Bliv klogere på virkelighedens Gøngehøvding

Hvem var mennesket bag myten? Det kan du få et indblik i på Elværket

Onsdag den 20. Februar 2019 har Frederikssund Historiske Forening arrangeret foredrag i Elværket. Foredraget starter kl. 19.30 og er gratis for medlemmer af F.H.F. For ikke-medlemmer er entreen kr. 50,-

Aftenens foredragsholder er historiker, cand.phil. Carsten Egø.

Emnet for aftenens foredrag er:

”Gøngehøvdingen Svend Poulsen – sandheder og myter”.

Hvem var Gøngehøvdingen? Var han den romantisk fremstillede romanfigur, var han fribytter eller var han kongetro frihedskæmper? Forfatteren Carit Etlar har udødeliggjort historierne om Svend Poulsen, kaldet ”Gøngehøvdingen”.

Men hvem var mennesket bag figuren, der levede under ikke mindre end fem krige i 1600-tallet? Hvad er sandhed og hvad er myter om ham?

Foredraget fortæller historien om Gøngehøvdingens dokumenterede liv og gerninger i relation til de mange dansk-svenske konflikter i hans levetid.

Foredraget er ledsaget af mange billeder fra de steder, hvor Gøngehøvdingen udøvede sin indsats for de danske konger.

Alt dette vil historiker, cand.phil. Carsten Egø Nielsen fortælle om i aftenens foredrag i gøngernes og snaphanernes tegn.

Publiceret 03 February 2019 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.