Ignacio Córdobaer bruger 'La Caja' (en boks til at skabe følelsesmæssige og trance-inducerende melodier. Pressefoto

Ignacio Córdobaer bruger 'La Caja' (en boks til at skabe følelsesmæssige og trance-inducerende melodier. Pressefoto

Nordisk jazz møder elektronisk musik

frederikssund Den danske trommeslager Kresten Osgood og den spanske elektroniske musiker Ignacio Córdoba har slået pjalterne sammen for at vise hvad der kan ske, når et stort navn i nordisk jazz og et af de mest lovende nye navne i elektronisk musik mødes.

Resultatet kan man opleve på lørdag 22. september kl. 20 på Elværket, hvortil der er gratis adgang.

Kresten Osgood har spillet på klaver og trommer hele sit liv. På sin musikalske rejse har han spillet i store dele af verden og spillet alle slags musik lige fra marimba bands, afrikanske rytmer, orgelkombinationer alle slags jazz, improviseret musik, abstraktion, hip hop, rytme og blues og ledsager sanger-songwriters.

Ignacio Córdobaer spansk musiker bosiddende i København. Han helliger sig til sin 'La Caja' (en boks), som han bruger til at skabe undervandslyde, boblende atmosfærer og melankolske havfruers kalden gennem følelsesmæssige og trance-inducerende melodier.

Koncerten er et X & Tværs arrangement i samarbejde mellem Frederikssund Bibliotekerne, Kulturhuset Rejsestalden og Elværket.

jesl

Publiceret 14 September 2018 08:58

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.