Hjertestarteren, der er doneret af TrygFonden, er placeret på Maglehøjparken 92 i Frederikssund på ydermuren mellem de to store bygninger, hvor beboerne færdes meget. Hjertestarteren er tilgængelig hele døgnet. Pressefoto

Hjertestarteren, der er doneret af TrygFonden, er placeret på Maglehøjparken 92 i Frederikssund på ydermuren mellem de to store bygninger, hvor beboerne færdes meget. Hjertestarteren er tilgængelig hele døgnet. Pressefoto

Hjertestarter kan redde liv i Maglehøjparken

Doneret af Tryg-Fonden sammen med kursus i livreddende førstehjælp

førstehjælp Ca. 4.000 personer falder om med hjertestop i Danmark hvert år, og godt 13 procent af dem overlever. Hvis der er vidner til hjertestoppet, øger deres indsats med livreddende førstehjælp og stød fra en hjertestarter, inden ambulancen når frem, chancen for, at personen overlever.

Hvert minut tæller, og den mest effektive behandling mod hjertestop er et elektrisk stød til hjertet.

Derfor har Maglehøjparken FAB i Frederikssund søgt om og netop modtaget en hjertestarter fra TrygFonden. Med fulgte et kursus, hvor bestyrelsesmedlemmer blev uddannet i livreddende førstehjælp, og i hvordan man bruger hjertestarteren.

Hjertestarteren hænger nu ved foreningen på Maglehøjparken 92 udendørs på ydermuren mellem de to store bygninger, så den er tilgængelig hele døgnet og kan ses på hjertestarter.dk.

Når hjertestarteren tændes, guider en stemme brugeren gennem alle trin, og der afgives kun stød, hvis hjertet ikke slår korrekt.

Man behøver dermed ikke forhåndskendskab til hjertestarteren. Hjertestarteren kan ikke betjenes forkert, og man skal derfor aldrig tøve med at bruge den.

jesl

Publiceret 28 June 2018 00:00

SENESTE TV

Mindeord om Knud Lindeløv

Lærer Knud Lindeløv, Frederikssund, blev født d. 25. august 1924 og døde d. 11. november 2018 i sit eget hjem.

Knud Lindeløv havde sin opvækst i Køng Præstegård.

Som uddannet lærer bosatte han sig sammen med sin hustru Aase Lindeløv i Frederikssund, hvor han blev ansat på Falkenborgskolen.

Da Marienlystskolen blev bygget, indgik han fra start af i lærerteamet der. Han underviste bl.a. i matematik, fysisk og kemi, indtil han gik på pension i 1984.

En del kender ham også for de ca. 50 huse, han tegnede og stod for opførelsen af i Frederikssund og omegn. Desuden var Knud i en årrække kirkesanger i Stenløse-Veksø sogn.

Knud Lindeløv efterlader sig 3 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn og 12 oldebørn.

Knud Lindeløv vil blive husket for sit ihærdige engagement og gåpåmod overfor alskens udfordringer, sit intense nærvær og sin store kærlighed til familien. Æret være hans minde.

Bisættelse fra Frederikssund Kirke lørdag d. 24. november kl. 12.

Inga, Søren og Susanne Lindeløv