Årets vikingespil hedder

Årets vikingespil hedder "Heids Hævn". Fortællingen udspiller sig i en tid med krig og kaos i Midgård. Pressefoto

Vikingerne er klar til årets største Frederikssund-begivenhed

Verdens ældste vikingespil er klar med "Heids hævn" og vikingemarkedet i den kommende weekend

Sommerens store oplevelse for hele familien er Frederikssund Vikingespil, der er verdens ældste vikingespil og det mest traditionsrige udendørs teater i Danmark. Siden 1952 har friluftsscenen på Kalvøen i Frederikssund dannet rammen om det årlige vikingespil.

Forestillingen, som veksler fra år til år, genskaber vikingetidens farver, mennesker og drama, bygget på den danske sagnlitteratur. Det er en uforglemmelig oplevelse med spænding, dramatik og humor, drabelige fægtekampe, gnistrende sværd, kvinder, som slås, krig og kærlighed, lyseffekter og fakkeloptog, og de traditionsrige lurblæsere ikke mindst.

Årets vikingespil hedder "Heids Hævn". Fortællingen udspiller sig i en tid med krig og kaos i Midgård, hvor jættekvinden Angerboda spreder ondskab og splid. I et forsøg på at drive hendes ondskab endeligt ud af verden, brænder guderne Angerboda på et mægtigt bål.

Imens vokser to drenge, Helge og Lauge, op i Midgård. Helge er forældreløs, men Lauge, der er høvdingesøn, tager ham til sig, og de to bliver som brødre.

Men nogle ting kan ikke dø, og Angerboda vender tilbage fra dødsriget som den yngre jættepige, Heid, for at tage en grusom hævn. Hun vil starte Ragnarok, verdens undergang.

Når afmagt bliver til vrede, og misforståelser skaber splid, er det da muligt fortsat at stå sammen? Og hvor vender man sig hen, når guderne ikke besvarer ens bønner og det bliver sværere at skelne ven fra fjende?

Heids Hævn, der er skrevet af Morten Bonde Stenger og instrueret af Louise Schouw, varer cirka 2,5 time inklusiv pause. Der er premiere fredag 22. juni kl. 20. Spilleperioder 22. juni – 15. juli. Spilletider og billetbestilling kan ses på www.vikingespil.dk

Når det er vikingetid i Frederikssund, er det ikke kun vikingespil, der lokkes med.

Vikingemarked

Der er også vikingemarked med boder fra nær og fjern. Pressefoto

Der er også vikingemarked med boder fra nær og fjern. Pressefoto

Danmarks hyggeligste familiemarked afholdes i weekenden fredag 22. juni - søndag 24. juni, hvor inviterede markedsfolk fra både ind- og udland gæster Frederikssund Vikingespil. De bor i telte på vikingeområdet, og fra deres opstillede boder sælges håndlavede varer, der relaterer til vikingetiden. Tag hele familien med og gå på opdagelse i vikingemarkedets mange boder, lær at skyde med bue og pil, fægte, smede, male et vikingeskjold eller prøv islandske heste. Programmet for weekenden kan ses på www.vikingespil.dk

Der er tillige aktiviteter for børn og voksne i weekenderne 30. juni og 1. juli, 7. og 8. juli, samt 14. og 15. juli. Programmet for disse 3 weekender kan også findes på www.vikingespil.dk.

Valhal Torv

Under hele spilleperioden er der salg af øl, vand, vin og veltilberedt mad fra boderne ved spillescenen, samt salg af smykker, souvenirs og mjød m.v. Åbningstider se www.vikingespil.dk

Området med kiosker og markedstelte er åbent for alle, og der er gratis entré. Man kan derfor besøge markedet flere gange i løbet af sæsonen og nyde stemningen, stille sulten og slukke tørsten eller gøre en god handel.

Vikingeboplads

Det kan også anbefales at besøge bopladsen, der ligger lige ved siden af vikingescenen. Bopladsen med anløbsbro til vikingeskibe er en historisk korrekt genskabelse af en vikingeboplads, der naturligt har fået placering ved bredden af Roskilde Fjord, hvor udgravninger har vist, at der har levet vikinger.

Det hele foregår ved Frederikssund Vikingespil / Friluftsscenen på Kalvøvej 26 i Frederikssund. Der er gratis parkering og alle er velkomne.

logy

Publiceret 20 June 2018 11:15