Sagnlandshyrde klæder fårene af til skindet

Oplev fåreklipning på ægte jernaldermanér og se både mand og hyrdehund i aktion, når fårehyrde Noah Flaherty onsdag den 29. juli klæder fårene af til skindet.
Normalt er det ikke en god ting af blive klædt af til skindet. Men med de længeventede sommertemperaturer er fårene i Sagnlandet Lejre sikkert ikke helt utilfredse med, at det er blevet tid til en grundig studsning.
Et for et må de lade det sidste af vinterpelsen falde, når fårehyrde Noah Flaherty onsdag i uge 31 går i gang med saksen.
“Vi starter med at drive fårene sammen og flytte dem ind i klippefolden, fortæller han og nikker i retning af sin firbenede makker, den otte måneder gamle border collie, Flint, som han er ved at lære kunsten at flytte får. Når vi har fået fårene i folden, er det om at tage fat i dem et af gangen og få klippet ulden af dem - hvert får giver cirka, hvad en voksen man kan have i favnen”, siger Noah Flaherty og fortæller, at han som sagnlandshyrde bruger en håndsaks i jernaldermodel, så folk kan opleve fåreklipning på gammeldags manér.
“Hvis jeg er alene, kan jeg klippe et får på seks-syv minutter, men fordi vi sagnlandsfolk har det med at snakke en del med publikum undervejs, plejer det at tage omkring 20 minutter per får,” siger han med et grin og fortæller, at noget af det fede netop er, at folk kan komme helt tæt på:
“Folk kan følge med fra start, når jeg sender Flint af sted for at samle flokken og drive dem ind i klippefolden, så vi har styr på dem. Når jeg går i gang med saksen, kan de komme helt hen og se, hvordan det foregår, ligesom alle der har lyst, får mulighed for både at klappe fårene, mærke ulden og endda prøve selv at klippe en tot eller to - og den uld man klipper, får man selvfølgelig lov at tage med hjem,” fortæller fårehyrden.
Fårene bliver klippet onsdag den 29. juli fra 12.30 til 14. Klippefolden ligger bag Videsøhus, der rummer Sagnlandets cáfekiosk og madpakkehus.
Se eventuelt www.sagnlandet.dk

Publiceret 28 July 2015 07:30

SENESTE TV

Mindeord om Knud Lindeløv

Lærer Knud Lindeløv, Frederikssund, blev født d. 25. august 1924 og døde d. 11. november 2018 i sit eget hjem.

Knud Lindeløv havde sin opvækst i Køng Præstegård.

Som uddannet lærer bosatte han sig sammen med sin hustru Aase Lindeløv i Frederikssund, hvor han blev ansat på Falkenborgskolen.

Da Marienlystskolen blev bygget, indgik han fra start af i lærerteamet der. Han underviste bl.a. i matematik, fysisk og kemi, indtil han gik på pension i 1984.

En del kender ham også for de ca. 50 huse, han tegnede og stod for opførelsen af i Frederikssund og omegn. Desuden var Knud i en årrække kirkesanger i Stenløse-Veksø sogn.

Knud Lindeløv efterlader sig 3 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn og 12 oldebørn.

Knud Lindeløv vil blive husket for sit ihærdige engagement og gåpåmod overfor alskens udfordringer, sit intense nærvær og sin store kærlighed til familien. Æret være hans minde.

Bisættelse fra Frederikssund Kirke lørdag d. 24. november kl. 12.

Inga, Søren og Susanne Lindeløv