Slip din indre konditor løs

Søndag den 26. juli inviterer Herregårdsmuseet Selsø Slot alle kagebagere til at deltage i Den Store Kagedag.
Kager har i tidens løb naturligt haft stor betydning på Selsø. I 1700-tallet lavede man hele kinesiske landskaber i sukker som udsmykning og de franske makroner fandt vej til bordene. Kager blev tilsmagt med rosenvand, cognac og eksotiske krydderier.
Du kan frit vælge, om du vil lægge vægt på den gode smag eller på den kreative udsmykning af din kage. Bager du en historisk kage, behøver den ikke være fra en 1700-tals opskrift. Det kan være en opskrift fra din bedstemor, som du gerne vil ære ved denne lejlighed; du skal bare fortælle os, hvad der gør din kage historisk.
Kager indleveres inden kl. 14, og vinderne kåres, når dommerpanelet har spist sig gennem kagerne. Herefter må alle spise så meget de kan.
Dommerpanelet udgøres af forfatter, foredragsholder og tv-vært Julia Lahme, der er kendt for sin hang til kager og desserter samt Louise Bang, den dygtige og kreative kagebager, der ejer Cakes by L i Skibby og ikke mindst Selsø Slots egen kokkepige Elisabeth Holm Nielsen.
Det sker søndag den 26. juli fra klokken 11 til 16

Publiceret 20 July 2015 17:00

SENESTE TV

Mindeord om Knud Lindeløv

Lærer Knud Lindeløv, Frederikssund, blev født d. 25. august 1924 og døde d. 11. november 2018 i sit eget hjem.

Knud Lindeløv havde sin opvækst i Køng Præstegård.

Som uddannet lærer bosatte han sig sammen med sin hustru Aase Lindeløv i Frederikssund, hvor han blev ansat på Falkenborgskolen.

Da Marienlystskolen blev bygget, indgik han fra start af i lærerteamet der. Han underviste bl.a. i matematik, fysisk og kemi, indtil han gik på pension i 1984.

En del kender ham også for de ca. 50 huse, han tegnede og stod for opførelsen af i Frederikssund og omegn. Desuden var Knud i en årrække kirkesanger i Stenløse-Veksø sogn.

Knud Lindeløv efterlader sig 3 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn og 12 oldebørn.

Knud Lindeløv vil blive husket for sit ihærdige engagement og gåpåmod overfor alskens udfordringer, sit intense nærvær og sin store kærlighed til familien. Æret være hans minde.

Bisættelse fra Frederikssund Kirke lørdag d. 24. november kl. 12.

Inga, Søren og Susanne Lindeløv