Franz Schubert-koncerter på Selsø Slot er flyttet

Der afholdes koncert på Selsø Slot med musik af Franz Schubert den 21. & 22. juli kl. 19.30.
Koncerterne var egentlig sat til at finde sted i denne uge, men på grund af kalenderkoks hos pianisten er de flyttet.
Sit korte liv til trods - kun 31 år - fik Franz Schubert komponeret en ufattelig stor mængde musik, flere operaer, otte symfonier, ni ouverturer, bl.a. den underskønne ”Rosamunde”, Forellekvintetten, 15 strygekvartetter, fire store trioer – og hold vejret: dertil 600 Lieder for sang og klaver.
Til koncerten på Selsø Slot er det et udvalg af de bedste af hans 21 klaversonater. Intet under, at han aldrig blev gift. Medvirkende: John Damgaard ved klaver.
Inden koncerten begynder kl. 19.30, er der mulighed for at spise sin medbragte mad på verandaen ved slottets kiosk, hvor man kan nyde den skønne udsigt over slottet og voldgraven. I pausen er der åbent i kælderkøkkenet, hvor man fx kan drikke et glas vin eller en kop kaffe.
Det er blevet en tradition, at koncerterne slutter af med, at publikum synger en af vore skønne danske sommersange - det bliver der også mulighed for denne gang, og pianisten akkompagnerer.
Billetter á 125 kr. kan bestilles pr. mail koncert@flutist.dk eller tlf. 45930778 alle ugens dage kl. 8.00-22.00.

Publiceret 16 July 2015 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.