Aprilfestival:

200 senge efterlyses

Aprilfestivalen vil gerne i kontakt med folk, som har en seng, de vil udleje, når festivalen løber af stablen fra den 19. til 26. april

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Verdens største turnerende festival med teater for børn og unge kommer til Frederikssund og Halsnæs kommuner fra den 19. til 26. april. Det betyder, at hundredevis af folk kommer til Frederikssund for at deltage i festivalen, og de skal have et sted at sove.
”Der kommer teaterfolk fra hele Danmark, og det er blandt andet disse folk, som vi gerne vil skaffe senge til,” fortæller Karina Hoffmann, der er rådsleder af Frederikssund Ny Initiativråd, der står for at skaffe sengepladser til de mange deltagere.
I løbet af de otte dage kommer omkring 130 teatergrupper til Frederikssund området for at deltage i festivalen, som vil sætte et gevaldigt fingeraftryk på bybilledet.
”Det er omkring 200 sengepladser, som vi gerne vil skaffe. De skal være i Frederikssund by eller tæt på byen. Så hvis folk måske har et sommerhus eller et værelse i Jægerspris eller i Kulhuse, så er det bestemt interessant. Det samme er også værelser i villaer eller lejligheder i selve Frederikssund,” fortæller Karina Hoffmann.

Nemt at udleje

Initiativrådet har lavet en facebook-side, der hedder Aprilfestival_frederikssund_overnatning. Her går man ind og skriver om værelset eller sommerhuset, fortæller om hvor mange personer, der kan sove der, og om der måske er mulighed for at få morgenmad og selvfølgelig prisen.
”Når der så er nogen, der er interesseret i et værelse, tager denne eller disse personer selv kontakt til udlejeren, og man står selv for afregningen,” siger Karina Hoffmann.
Festivalen kulminerer fra den 23. til den 26. april, og derfor er der størst behov for sengepladser i disse dage
”Hvis folk er interesserede, så synes jeg virkelig, at folk skal gå ind på facebook-side og skrive om deres tilbud. Det her er også en mulighed for at åbne Frederikssund for resten af Danmark og møde nye mennesker, og så er det altid en rar følelse at hjælpe,” slutter Karina Hoffmann.

null

Publiceret 12 February 2015 08:40

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.