Elværket runder 100 år

Det gamle elektricitetsværk i Frederikssund fylder rundt, og det bliver fejret med en reception

Det er næsten ikke til at tro, men ikke desto mindre er det sandt.
Om ganske kort tid kan kommunens gamle elektricitetsværk fejrer 100 års fødselsdag.
Selv om el-produktionen for længst er ophørt, så skal det naturligvis markeres. Liv og ”produktion” er der nemlig stadig masser af i de gamle og smukke bygninger, og tirsdag den 22. april klokken 17.00 bliver fødselsdagen fejret.
"Vi vil være vært ved en let anretning, som man kunne forestille sig en arbejder i huset spiste for 100 år siden - og en enkelt tale eller to bliver der nok også plads til. Ved samme lejlighed vil vi afsløre krøniken om huset, som er skrevet af historiker og tidl. borgmester Knud B. Christoffersen sammen med leder af lokalhistorisk arkiv, Anne-Marie Jørgensen," lyder det fra bestyrelsesformand Kenneth Jensen.
Cirka kl. 18.00 har Elværket i samarbejde med Frederikssund Historiske Forening planlagt et par timer med foredrag om både husets og elektricitetens historie.

Linedance lukker festen

Første del står Knud B. Christoffersen for sammen med Bent Kirt Hansen, hvis far var sidste driftsbestyrer af elektricitetsværket. Anden del har man fået Professor ved Ålborg Universitet, Mogens Rüdiger, der er ekspert i dansk elforsynings historie, til at tage sig af. Dagen rundes af med Linedance opvisning ved Silvarstar Linedancers klokken 20.00.

Publiceret 04 April 2014 06:00

SENESTE TV