Billetsalg til årets vikingespil åbnet

Stykket er genbrug - men ellers er der masser af nyt i og omkring årets vikingespil i Frederikssund

frederikssund Frederikssund Vikingespil er verdens ældste vikingespil og det mest traditionsrige udendørs teater i Danmark. Og nu er billetsalget til dette års forestilling gået i gang. Siden 1952 har friluftsscenen på Kalvøen i Frederikssund dannet rammen om det årlige vikingespil, et skuespil, som veksler fra år til år og genskaber vikingetidens farver, mennesker og drama – bygget på den danske sagnlitteratur. Årets vikingespil er "Holger Harehjerte" - en historie om blodfejder og beregnende brødre. Stykket har premiere lørdag d. 23. juni på Sankt Hans aften.

Vikingemarked

Vikingespil betyder også vikingemarked og masser af andre aktiviteter. Markedet afholdes i weekenden d. 23. juni - 24. juni, hvor inviterede markedsfolk fra både ind- og udland gæster pladsen. De bor i telte på vikingeområdet, og fra deres opstillede salgsboder sælges håndlavede varer, der relaterer til vikingetiden. Markedet holder åbent lørdag d. 23. juni kl. 10-20 og søndag d. 24. juni kl. 10-16. Her kan børn og voksne lære at skyde med bue og pil, fægte, smede, male et vikingeskjold, prøv islandske heste, oplev Det fortællende Teater og meget mere. Der er gratis adgang til markedet. Masser af aktiviteter Lige ved siden af vikingescenen ligger vikingebopladsen Valhal. Bopladsen med anløbsbro til vikingeskibe er en historisk korrekt genskabelse af en oprindelig vikingeboplads. Der er åbent hele året, men under vikingespillene er bopladsen befolket og fungerer som et arbejdende værksted. Årets helt nye aktivitet er sejlads i rigtige vikingeskibe på Roskilde Fjord med flere daglige afgange. I weekenderne d. 30. juni - 1. juli og d. 7. juli - 8. juli findes der derudover også masser af sjove og spændende aktiviteter både for børn og voksne.

Holger Harehjerte

Årets vikingespil, som har været opført tidligere, er skrevet af Jesper Wittenburg, og instrueret af Torben Sekov På Hedeby marked leder Ulf Jarlesøn sine brødre i et baghold – udtænkt af ham selv. Den ældste bror, Holger, slås ned og mister hukommelsen, mens den yngre bror dræbes af Hagge og hans stimænd. Tilbage på jarlegården fortæller Ulf løgnagtigt, hvordan Holger svigtede. Jarlen tror på Ulf og vil ikke mere kendes ved Holger. Ulf udpeges som jarlens efterfølger på tinge, mens der sker vigtige forandringer på jarlegården. Efter et opgør mellem jarlesønnerne må Ulf forlade jarlegården. Han opsøger Hagge, der narrer krigerne på jarlegården til at angribe Ulfs lejr. Angrebet ender fatalt. Ulf og Hagge kan nu angribe jarlegården, men Bjørg, Holgers hustru, og den unge vølvelærling, Turid, har udtænkt en list og snart må Hagge, Ulf og højrehånden, Njal, stå til regnskab. Da alle vidner er dræbt, ser det ud til, at Ulf og Njal går fri, men der er noget de har overset ...

Publiceret 08 May 2012 10:00