Karsten Noe-Nygaard holder foredrag om, hvordan man bliver viking.

Karsten Noe-Nygaard holder foredrag om, hvordan man bliver viking.

Hvordan bliver man viking?

Hvis du går og undrer dig over, hvordan man egentlig bliver viking, så kan du få svaret, når Karsten Noe-Nygaard holder foredrag torsdag d. 22. marts kl. 19 i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus, Gl. Kulhusvej 149.
Vikingespillene i Frederikssund er blevet opført hvert år siden 1952 og har udviklet sig til at være blandt de betydeligste friluftsteatre i Danmark. Ca. 400 frederikssundere i alle aldre er med til at skabe de flotte og dramatiske vikingespil, som har gjort Frederikssund kendt som Danmarks Vikingeby i såvel ind- som udland.
Dét at deltage i Vikingespillene er noget ganske særligt. Alle kan blive deltager i Vikingespillene. Så simpelt er det faktisk, for Vikingerne har plads til alle. Der stilles ikke krav til, hvilke talenter folk har. Det er nok at have interesse og lyst til at ville være med i det fællesskab, der nu en gang er i forbindelse med at lave en teaterforestilling.
Det er for mange en livsstil, for andre blot en sommeraktivitet. Men inden man ser sig om, kan man nemt blive grebet af vikingespillets ånd - om man så kan sige - og så er man viking hele året. Der er nemlig også uden for selve prøve- og spillesæsonen (maj-juni-juli) en del rejseaktiviteter blandt vikingerne, som Karsten bl.a. vil fortælle om. Frederikssund vikingerne har været indbudt til at gæsteoptræde i fx Island, Japan, Spanien, Skotland, England, Frankrig, Tyskland, Bulgarien, Ungarn, Argentina og Syrien. Tilmelding i BogCafeen onsdag kl. 15-18, tlf. 47 53 69 87. Entré 40 kr. for medl. af BogCaféen, 55 kr. for ikke-medlemmer.

Publiceret 11 March 2012 11:00