Cecilie Kelm til højre er Vikingespillets nye scenograf.

Cecilie Kelm til højre er Vikingespillets nye scenograf.

En ung kvinde der vil til vejrs

Vikingespillets nye scenograf er en kvinde på kun 22 år. Cecilie Kelm har nu udstået sin læretid hos Henrik Grundtmann, der i mange år har leveret den ene fantastiske scenografi efter den anden, og man skulle måske tro, at den unge scenograf ville starte forsigtigt ud, når nu hun skal stå på egne for første gang, men nej.
Da scenen sidste søndag blev præsenteret for Torben Holst fra Den Glade Tømrer og Anders Møller fra Græsrødderne ApS, der begge har givet tilsagn om at hjælpe med scenebyggeriet stod overraskelsen malet i deres ansigter. Cecilie Kelm kunne fremvise en model af en scene i 3 etager, hvor sidste niveau er oppe i 8-10 meters højde.
Da tømreren havde sundet sig lidt og spurgt Cecilie Kelm, om hun nu var helt sikker på, at hun mente det alvorligt, gik han i gang med at regne på stabiliteten imens Anders fra Græsrødderne funderede over udfordringen med at lægge 80 kvadratmeter rullegræs på en hældning, der er langt fra det normale i hans branche.
Ikke bare scenens højde udfordrer i forhold til stabiliteten, men inklusiv rullegræs, jord og tømmer, så debuterer Cecilie i årets forestilling Holger Harehjerte med en scene, der kommer til at veje ikke mindre end 5 tons.

Publiceret 11 March 2012 02:00