KULTUR

Viseaften på Elværket

SENESTE TV

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Historien bag 'Figaros Bryllup'

frederikssund Folkeuniversitetet i Frederikssund indbyder til foredrag af cand.mag. Bjørn Steding-Jessen om Mozarts opera 'Figaros Bryllup' torsdag 25. oktober kl. 19.30 i Kulturhuset Elværket.

'Figaros Bryllup' er en af verdens hyppigst opførte operaer. Musikken afslører kærlighed og kvindelist, luner og lidelser, godhed og galskab, ironi og intriger, satire og jalousi. Men ikke meget bryllup.

Værket er et godt eksempel på, hvordan en veltilrettelagt opera kunne opføres, selv om den er baseret på et skuespil, der øjeblikkeligt blev stoppet af censuren af sociale og politiske grunde i tiden op mod den franske revolution.

Pris 80 kr. Tilmelding og betaling på fufsund.dk. Man kan også betale ved indgangen med kontanter eller mobilepay.

Følges op af film

Foredraget følges op af en filmudgave af operaen i Parkteatret, Jernbanegade 41, Frederikssund lørdag 27. oktober kl. 14. Billetter til filmen købes i Parkteatret. Pris 185 kr.

jesl