KULTUR

Fællesspisning og åben mikrofon i Rejsestalden

Jægerspris Nu er der mulighed for at spise sammen i hyggelige rammer i Kulturhuset Rejsestalden. Det sker torsdag 11. oktober klokken 17.30 til 19.30.

"Tag venner, familie eller naboer med og spis sammen i et par timer. Eller kom alene. Måske møder du én, du kender eller får en ny ven? Alle er velkommen. Du skal medbringe en ret til buffeten og egne drikkevarer. Man kan også købe øl, vin, vand og varme drikke i Rejsestaldens Pop-up café," skriver Rejsestalden i en pressemeddelelse.

Man kan også bidrage med underholdning til "Åben mikrofon". Måske kan du synge, spille, har et band, læse et digt. Rejsestalden tænder stearinlys, dækker bord og hygger om de fremmødte. Aftenens værter er Gitte og Anne-grete fra Rejsestaldens frivillige team, Staldfolket, og Anja fra Rejsestalden.

Arrangementet er primært for voksne, men teenagere er velkommen. Når du tilmelder dig, skal du skrive, hvilken ret du kommer med, og om du har et indslag til den ”Åbne mikrofon”. Tilmeld dig via www.frederikssund.rejsestalden.dk.

Kapp

Foredrag om det store brobyggeri

frederikssund Projektchef hos Vejdirektoratet akademiingeniør Henrik Vincentsen fortæller om Kronprinsse Marys Bro i Folkeuniversitetet tirsdag 11. september kl. 19.30.

Projektet består af en knap 10 km lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund mellem Frederikssundsvej i øst med Skibbyvej i vest og hvoraf ca. 1,4 km vil ligge på en højbro over Roskilde Fjord.

I foredraget vil Henrik Vincentsen ud over en generel præsentation af projektet fortælle om faserne med anlæg af højbroen fra udbud og design til de igangværende anlægsarbejder på fjorden.

Billetter til 80 kr. købes på www.fufsund.dk eller ved indgangen.

Med på rundvisning

Frederiksborg Amts Historiske Samfund (FAHS) har arrangeret en ekskursion, som bl.a. omfatter en guidet rundvisning ved Fjordforbindelsens anlægsområde 28. september.

FAHS har ladet Folkeuniversitetet koble sig på den del af arrangementet, som foregår ved Fjordforbindelsen. Det er gratis at være med, men man skal tilmelde sig på forhånd på mail Post@fahs.dk eller telefon 4752 8408 senest fredag 21. september.

jesl

SENESTE TV

Red Barnet søger lokale indsamlere

frivillige Søndag 2. september samler Red Barnet ind ved den årlige landsindsamling til de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden. Men organisationen mangler indsamlere i Frederikssund, skriver man i en pressemeddelelse.

"Vi har brug for indsamlere, der har lyst til at gå en tur på op til tre timer med en indsamlingspose i hånden. Børn er i mange sammenhænge altid de mest udsatte og har brug for hjælp, så hver en krone tæller," lyder opfordringen fra de to lokale kræfter Frank Hansen og Merete Lintrup, som står for at koordinere årets indsamling.

1.000 kr. pr. tur

"Sidste år lykkedes det hver indsamler at få over 1.000 kr. for hver tur, der blev gået. Så der er rigtig god grund til at melde sig som indmelder," fortsætter de.

Igen i år kan man som indsamler selv vælge sin rute direkte på Red Barnets hjemmeside. Herefter sender Red Barnet en indsamlingsbøtte hjem til indsamlerne på deres adresse. Man kan læse mere og melde sig på www.tilmeld.redbarnet.dk.

jesl

forsiden netop nu