Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Klippekortsordning

Susanne Bettina Jørgensen, Magnoliavej 20, 3630 Jægerspris, byrådsmedlem (A), Næstformand i Velfærdsudvalget

Med finansloven 2017 blev der afsat 380 mio. kr. til en klippekortsordning til plejehjemsbeboerne i hele landet.

Frederikssund kommune har fået 2,968 mio. kr. fra denne pulje i både 2017 og 2018, og dermed kommer der penge, der direkte er tiltænkt aktiviteter og samvær for de ældre.

Konkret betyder det, at beboerne i kommunens omsorgscentre pr. 1. juni får tildelt ca. en halv time én til én tid om ugen, hvor den enkelte beboer kan bruge tiden, som han/hun selv ønsker det. Som socialdemokrat er jeg rigtig glad for, at der tildeles penge i form af personaleressourcer til omsorgscentrene. Dog er jeg sådan helt generelt ikke begejstret for centrale puljer og puljestyring. Jeg ville langt hellere foretrække, at Frederikssund kommune fik pengene, så vi selv helt kunne bestemme, hvordan de skal bruges.

Alt for mange puljepenge går til spilde på administration. For puljestyring kræver nemlig altid en løbende opfølgning og afrapportering til ministerierne .

Den nye klippekortsordning skal benyttes til ledsagelse og aktiviteter, som ikke i forvejen bliver tilbudt. Så det er ekstra ressourcer, hvilket er vigtigt at holde fast i.

Medarbejderne gør det allerede rigtig godt på vores omsorgscentre i dag, og nu bliver der mulighed for at gøre endnu mere for den enkelte beboer. (forkortet, red)

Publiceret: 01. Juni 2017 10:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt