Øverst fra venstre Carl, Lily Marie, Oline, Marko og Isabella fra 2.a fanget i den skarpe vintersol i skolegården sammen med Kirsten. Sixten gemmer sig bag hende. Foto: BM
Øverst fra venstre Carl, Lily Marie, Oline, Marko og Isabella fra 2.a fanget i den skarpe vintersol i skolegården sammen med Kirsten. Sixten gemmer sig bag hende. Foto: BM
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kirsten efter 25 år med sfo-børn: “Nu tager jeg et år ad gangen”

Kirsten Fløe Kock har netop fejret 25 års jubilæum på Sigerslev-øster Privatskole

Af Birgitte Masson

Når Kirsten Fløe Kock hopper op på sin cykel, og begiver sig ud på den 8 km lange tur fra bopælen i Frederikssund til sin arbejdsplads på Sigerslevøster Privatskole, så sker det ofte, at hun slår autopiloten til.

For når hun er ankommet til den hvidkalkede, idyllisk beliggende privatskole ude på landet, kan hun ganske enkelt ikke altid huske, hvordan hun er kommet frem. Men hun kender også vejen godt, for hun har kørt den i 25 år.

”Jeg bryder mig ikke længere om at cykle til og fra arbejde, når det er mørkt,” fortæller Kirsten, som netop har fejret 25-års jubilæum på Sigerslevøster Privatskole. Den dag var der ikke bare taler, fest, blomster og gaver men også små, fine hilsner fra sfo-børnene med ord som: 'Hun er sød og rar – men også lidt skrap'. 'Hun er sød og dejlig – men også lidt pæn.'

Kirsten smiler, når hun spoler tiden en uge tilbage. Nu synes hun, det er dejligt at tænke tilbage på jubilæet, men det var en dag, hun havde blandede følelser omkring. Kirsten bryder sig nemlig ikke om at være festens midtpunkt, derfor var hun også i første omgang lidt betænkelig ved at skulle tale med Lokalavisen.

“Nu skal det bare være en lille tekst i avisen. Ikke noget stort vel?” sagde Kirsten håbefuldt, da vi lavede aftalen. Men efter at vi har sat os til rette på det lyse, indbydende lærerværelse, åbner Kirsten velvilligt op, og fortæller med stor glæde i stemmen, om sit arbejdsliv gennem de sidste 25 år.

”Selvom jeg er uddannet inden for tøjbranchen, så har jeg altid haft med børn at gøre. Da jeg var helt ung, gik mine drømme i retning af, at jeg ville være sygeplejeske. Men jeg mistede lysten til det, efter jeg så, hvad min far måtte gennemgå, inden han døde.”

Landet på rette hylde

Det var ved lidt af et tilfælde, at Kirsten endte som pædagog på skolen.

“En dag faldt jeg over en lille annonce, hvor der stod, at Sigerslevøster Privatskole søgte en pædagog. Jeg skrev en ansøgning og blev kaldt til samtale, blev vist rundt og talte med chefen. I det hele taget havde jeg fået et godt indtryk af stedet, så jeg blev lidt skuffet, da jeg kort efter modtog et pænt brev om, at stillingen var besat til anden side. Men der gik ikke ret lang tid, før jeg igen fik et brev, hvor der stod, at stillingen var min, hvis jeg stadig var interesseret.”

Kirsten holder en talepause. Nogle lærere kommer ind og snakker begejstret indbyrdes. Kirsten undskylder den livlige aktivitet på lærerværelset. Men personalet kigger ind, bl.a. for at hente en kop fra automaten med varme drikke, hvor der særligt er rift om kaffen og den varme chokolade. Man forstår dem godt. Denne februardag er bidende kold, så solens stråler gennem de store vinduer i lærerværelset står i skærende kontrast til kulden udenfor. Kirsten tager tråden op igen:

”Fra dag et" følte jeg, at jeg var landet på rette hylde. Børnene giver mig utroligt meget, og så har der altid været en god ledelse her på skolen, og nogle fantastiske kolleger. Vi pædagoger er ikke bare placeret i sfo"en, vi hjælper også til i timerne, hvor vi støtter de børn, der har brug for ekstra hjælp,” fortæller Kirsten. I en alder af 65 år, kunne hun godt være gået på pension nu.

“Jeg er så glad for at være her. Men en dag er jeg jo nødt til at tage beslutningen, så jeg har bestemt mig for, at jeg tager et år ad gangen nu.”

Publiceret: 21. Februar 2018 11:25

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt