Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hjælp til forældre med psykisk syge voksne hjemmeboende børn.

Marianne Olsen, H.C Vej, 6, Venslev
Vi mangler hjælp til vores barn. Der i perioder så deprimeret at der tales om selvmord. Det er også kommet hertil med flere forsøg. Dette har stået på i årevis, vi har været hele vejen gennem skolen PPR og børne psykolog. Desværre uden løsninger - mest af alt har vi følt vi har fået en sludder for en sladder.

Det er IKKE fordi vi ikke vil være forældre, men selv om jeg arbejder i sundhedsvæsnet og har viden om sygdommen, er jeg også bare en mor. Det er svært at tackle en der er SÅ tæt på.

Vi kontaktede første gang kommunen, dengang Jægerpris kommune, og fik svar at man ikke kunne hjælpe - men vi kunne da komme igen og få en snak. Det er nu godt 10 år siden.

Senere blev vores barn tilknyttet Spiren, også her har de haft rigtig svært ved at takle situationen. Det er svært at motivere vores barn til socialt samværd. Men de gør et kæmpe arbejde, det er vores indtryk at der ikke altid er ressourcer til at gå videre - at de må gøre mere end de allerede gør.

Vores barn er diagnosticeret med ADHD, socialforbi og angst - desuden høres der stemmer. Disse stemmer har fortalt de grimmeste ting til vores barn. Det kan være svært at forstå på sidelinien - men det gjorde at vores barn kom ud i et massiv misbrug af stoffer og alkohol. Dette dæmpede stemmerne, men de aftog aldrig helt. Jo der har været mange gange med misbrugs center og afvænning ind over - dog uden held.

Og jo vi kender turen til psykiatrisk skadestue, men også der er der begrænsede tiltag - men kommer hurtigt ud og skal så vente i uger og eller måneder på tiltag der til den tid kan være svært at overskue når man har det svært.

Vi har tvunget vores barn til at flytte hjemmefra, det var vi nødt til for at få luft og energi - vi har andre børn. Det har flere gange været tæt på skilsmisse - vi har råbt og skreget af hinanden i familen, det har ikke været for børn alt sammen. Dettte har vi gjort nu fire gange.

Det er altid endt med at mor må komme og gøre rent og ryde op en eller to gange om året - jeg bliver ikke bare lukket ind. Det har kostet at få istandsat lejligheder flere gange - penge der ikke er der når man er på kontanthjælp.

Det vi ønsker er en permanent bolig til vores barn - helst i et bofællesskab hvor der er pædagogisk opsyn 24/7 (i en perfekt verden)

Vi ser ikke gerne os selv som permanent pasningsmulighed for en voksen på 24 år, vi håber at nogen vil tage staffetten op og tage os alvorligt, vi bliver jo ikke yngre.

Til sidst vil jeg gerne rose personalet i Spiren, vi var ikke nået så langt uden dem på sidelinien.

Publiceret: 27. Maj 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt