Så er der guld til Vinge i bæredygtighed. Modelbillede
Så er der guld til Vinge i bæredygtighed. Modelbillede
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Guld til boliger i Vinge

Vinge Så er vinge kommet øverst på sejresskamlen. Det er Deltakvarteret i byen Vinge ved Frederikssund der er blevet certificeret til en guldmedalje i bæredygtighed. Det er første gang at et byområde i Danmar modtager guld. Medaljen er givet af Green Building Council Denmark, der certificerer bygninger og byområder efter den såkaldte DGNB-standard, hvor der er fokus på bæredygtighed inden for både miljø, økonomi samt sociale, tekniske og procesmæssige forhold.

“Deltakvarteret er først nu ved at skyde op af jorden på en mark. Derfor er det meget tilfredsstillende, at vi som det første byområde i Danmark har opnået denne certificering. Bæredygtighed er et hovedfokus i skabelsen af Vinge, og med certifikatet i hånden kan vi nu underbygge disse intentioner med konkrete vurderinger af en lang række forhold,” siger Frederikssund Kommunes borgmester, John Schmidt Andersen (V).

Certificeringen baserer sig på vurdering af 45 målbare kriterier for bæredygtighed inden for fem forskellige områder. For hvert område vurderes opfyldelsen til mellem 0 og 100%, og Deltakvarterets samlede opfyldelse er på 73,2%, hvilket udløser en guldmedalje.

Publiceret: 16. Februar 2017 12:46

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt