Grethe Marup, hvor man ofte kan finde hende. Ved symaskinen i dagligstuen hvorfra der er udsigt over Isefjorden som er smuk - selv på en råkold og tåget forårsdag. Her sammen med schæfertæven Suoye Foto: BM
Grethe Marup, hvor man ofte kan finde hende. Ved symaskinen i dagligstuen hvorfra der er udsigt over Isefjorden som er smuk - selv på en råkold og tåget forårsdag. Her sammen med schæfertæven Suoye Foto: BM
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Grethes dækkener hitter hos hjemløses hunde

Grethe Marup fra Kulhuse syr dækkener til hjemløses hunde. Det bliver i snit til et' om dagen

Af Birgitte Masson

Selvom den Sibiriske kulde har sluppet sit tag i Danmark, så viser temperaturen stadig minusgrader om natten. Med andre ord er det mere end koldt, hvis man, som flere hjemløse og deres firbenede venner, bor på gaden.

Hundene har heldigvis mulighed for at få et varmt dækken over sig. Det sørger Røde Kors, forskellige herberg for hjemløse - og ikke mindst Grethe Marup for. Sidstnævnte syr nemlig hundedækkener, og tæpper til at ligge på. Det bliver i snit til et dækken om dagen.

“Nogle dage får jeg syet flere hundedækkener, andre dage syr jeg næsten ikke. Men på et år bliver det til ca. 350 dækkener,” fortæller Grethe Marup.

Et synligt bevis på hendes store arbejde er de mange bunker med fint foldede dækkener i alverdens farver og stoffer. Grethe Marup er nemlig på vej ind til København, da Lokalavisen kigger forbi.

Venskaber og oplevelser

I dag skal hun først forbi Røde Kors i Hillerødgade og bagefter til Hus Forbi i Vanløse. Her ved de hjemløse, at de kan komme forbi med deres hunde, og bl.a. få udleveret et varmt dækken, et liggeunderlag eller et par varme sokker. For Grethe strikker også.

“Det giver mig en masse venskaber og sjove oplevelser,” siger Grethe Marup, og nævner en episode som udspillede sig for nogle måneder siden.

“Jeg var i Jægerspris og handle, da en fyr udenfor Aldi råber 'Hej Grethe'. Det var en hjemløs med sin hund, så jeg gik straks hen til ham for at sludre. Han fortalte bl.a, at han manglede sokker, hvorefter han henvendt til sine to venner, som blev kaldt Pølsen og Risten, sagde: 'Ved I hvad, Grethes sokker holder i tre måneder uden at blive vasket. Jeg fik et kram og aftalte at møde ham senere, hvor jeg ville tage nogle sokker med,” fortæller Grethe Marup. Hun smiler.

Der bliver syet mange dækkener til hjemløses hunde hjemme i stuen i Kulhuse. Foto: BM
Der bliver syet mange dækkener til hjemløses hunde hjemme i stuen i Kulhuse. Foto: BM

Folk donerer stof og garn

Udover de mange dejlige bekendskaber og livsbekræftende oplevelser så er det tydeligt, at Grethe Marup syr, fordi hendes hjerte banker for de firbenede.

“Jeg har altid været et dyremenneske. Og jeg har tænkt meget på de hjemløse og deres hunde, i det kolde vejr vi har haft den seneste tid,” fortæller Grethe Marup, mens hendes tre hunde ligger på gulvet rundt om hende. De et tydeligt bevis på, at der er vægt bag ordene.

Men Grethe Marup fortæller, at det ikke havde ladet sig gøre at hjælpe hjemløse og deres hunde, hvis ikke Pindevennerne i Frederikssund donerede garn, eller hvis ikke folk over hele landet gavmildt sendte stofrester, så hun kunne sy de mange dækkener og tæpper.

Grethe Marup rejser sig og gør klar til at læsse bilen. Hendes egne hunde må i dag blive hjemme i den varme stue.

“Der kommer nogle hjemløse på herberget, som har to dobermann, der ikke har dækkener på. De skal i hvert fald have et hver i dag.”

Publiceret: 14. Marts 2018 10:03

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt