Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gode forbindelser

Jørgen Bech, byrådsmedlem (V)

Vi skal skabe en kommune, der hænger sammen, både geografisk og menneskeligt. Geografisk er kommunen kæmpestor, med mange byer og stor spredning, den næststørste i hele regionen. Visionen er derfor at skabe gode forbindelser, mellem mennesker og natur, arbejdspladser, uddannelser og fritidsliv.

Men gode forbindelser skaber ikke sig selv. Konkret er flere busafgange samt Flextur positive bidrag.

Det samme gælder de igangsatte cykelsti-projekter. Cykelstier binder os sammen ved at skabe trafiksikre forbindelser til skoler, arbejde, indkøb og idræt. Det gælder for landsbyklyngerne og for byerne.

Derfor bør arbejdet fortsættes.

Et konkret eksempel: Med et cykelsti-netværk fra Vellerup og Vejleby over Ferslev til Skibby, med Venslev koblet på via Ferslev kunne der etableres trafiksikker forbindelse mellem fire landsbyer og Skibby via en trafiksikker overgang på rute 53. Det er i omegnen af 10 km sti, og kunne gennemføres over 3-4 år til ca. 15 mio. kr. til gavn for mange. Et tilsvarende system kunne anlægges for at koble Skuldelev, Østby og Sønderby til Skibby.

På samme måde er der andre steder i vores 250 kvadratkilometer store kommune, hvor flere og bedre cykelstier kan skabe gode forbindelser. I Frederikssund by er der brug for en bedre cykelstiforbindelse mellem Nord og Syd ligesom der er behov omkring Sundbylille og St. Rørbæk. Vi bør også se på bedre stiforbindelser omkring Slangerup og omkringliggende landsbyer, ligesom der er behov i Jægerspris og Skibby

Dette kræver vedholdenhed.

Frem til 2019-20 er der afsat i alt ca. 21. mio. kr. til projekter, men arbejdet bør ikke stoppe der.

Jeg mener, at vi skal prioritere en fortsættelse af cykelstipuljen, ligesom jeg håber at der tages godt imod arbejdet med at etablere landsbyklynger med det første møde den 14. september i Skibby Sognegård. Det handler nemlig også om gode forbindelser.

Publiceret: 08. September 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere