Mere end 165 unge har søgt ind på erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund Foto: Arkiv
Mere end 165 unge har søgt ind på erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund Foto: Arkiv
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

God søgning til erhvervsuddannelser

Mere end 165 elever har allerede søgt ind på erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund. Det er en fin søgning, siger skolen

De er godt tilfredse på Campus Frederikssund. Den seneste opgørelse over ansøgninger til erhvervsuddannelserne viser nemlig at mere end 165 unge har søgt ind. Der har været en rigtig fin søgning til både Knord og de tre nye erhvervsskoler, TEC, SOPU og Esnord. Den seneste opgørelse er fra uge 24 og flkere er kommet til siden, skriver Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse. Det præcise antal kendes ikke før første skoledag 9. august. Det er nemlig stadig muligt at søge ind på en af erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund.

“Vi er kommet godt af sted og som forventet, så det er vi tilfredse med. Vi bliver sammen med kommunen og virksomheder hele tiden klogere på, hvad der skal til for at tiltrække endnu flere til erhvervsuddannelserne, så jeg glæder mig allerede til at se tallene for det næste optag. Og så er det jo stadig muligt at søge ind, så jeg håber, at der kommer endnu flere elever til inden første skoledag 9. august,” siger Lone Hansen, direktør for TEC.

Deler faciliteter

De nye elever på erhvervsuddannelserne kommer til at dele kantine på Knord og udearealerne, som også Frederikssund Gymnasiums elever anvender. Der vil være mulighed for at samarbejde om projekter skolerne imellem og lave fælles aktiviteter, når det giver mening. Dermed får eleverne et fælles studiemiljø, hvor de dagligt er sammen med andre unge end lige netop dem, de selv går i klasse med.

“Vi glæder os over, at Campus Frederikssund bliver stærkere repræsenteret på erhvervsskoleområdet, og jeg forventer, at det vil styrke det faglige studiemiljø og trække erhvervslivet endnu tættere på Campus. Det vil også være til gavn for eleverne,” siger Heidi Post Dam, rektor for Knord i Frederikssund.

30 procent af en årgang

De mere end 165 elever på erhvervsuddannelserne er et godt skridt på vejen til at opfylde regeringens målsætning om, at 30 procent af en årgang skal vælge en erhvervsuddannelse i år 2030.

Undervisningsministeriets seneste opgørelse fra marts 2017 viste, at 23,5 procent af alle afgangselever fra skoleåret 2016/2017 og med bopæl i Frederikssund Kommune allerede havde søgt ind en erhvervsuddannelse. Det er en pæn stigning fra året før, hvor tallet var 19.5 procent.

Publiceret: 13. Juli 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!