Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gentagelser gør det ikke mere sandt

Jørgen Bech, Byrådsmedlem (V)

I den langstrakte serie om træ versus fibercement, kalder Cederholm det “den ene dispensation efter den anden”.

Sandheden er, at der har været tale om to dispensationer: Huset i Kyndby, som fik lov at blive 25 cm større, og så en lokalplan dispensation til at opsætte fibercement brædder i stedet for træ eller mur i Skibby. Sandheden er også at der i begge tilfælde var et stort flertal i byrådet for begge dispensationer. I den ene sag endda sammen med een af Cederholms egne partikammerater.

Hvad er det ved dette flertal, Cederholm ikke har forstået?

Realiteten er også, at begge sager kunne være ordnet i mindelighed i Teknisk Udvalg.

Fx kunne man blot lade være med at vælge den strengest mulige fortolkning af en lokalplan. Dette har desværre været praksis i de to dispensationssager, der har været for byrådet.

Den aktuelle sag handler om viljen til at give en borger lov til at bruge miljøvenlige og vedligeholdelsesfri grå fibercementbrædder med tydelig træstruktur i stedet for fx trykimprægneret træ, krydsfiner eller spånplader.

I Lokalplan 91 står der: “ Husene kan fremstå som murede huse eller huse med træbeklædning, eller en kombination af træ og murværk”. Iflg. den danske ordbog betyder fremstå: “ at præsentere sig eller se ud på en bestemt måde”. Det handler altså alene om udseendet af materialet.

Alligevel nægtede socialdemokraterne at give dispensation. Sagen måtte derfor i byrådet. Et flertal med Venstre, Dansk Folkeparti, Borgernes Liste og Enhedslisten, gav dispensationen.

I Venstre vil vi gerne give borgerne ansvar og frihed. Samtidig vil vi gerne styrke miljøet, der hvor det giver god mening. Det gjorde vi i Kyndby-sagen og naturligvis også i denne lille sag.

Vi har - ligesom andre kommuner er i gang med - bedt om et servicetjek af lokalplanerne. Planer er skrevet af mennesker og for mennesker. Planer skal være realistiske, moderne og miljøvenlige, også når det handler om byggematerialer.

Publiceret: 13. Maj 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt