Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fortsat lyse tider for boligejere i 2017

Parcelhuspriser steget med 6,9 pct. i Frederikssund i 2016 og fremgang fortsætter, vurderer Danske Bank

2016 har været et ganske fornuftigt år for boligejerne i Frederikssund. Og meget tyder på, at fremgangen fortsætter i det nye år, vurderer Danske Bank i en pressemeddelelse.

For boligejerne i Frederikssund har 2016 budt på pæne prisstigninger, og parcelhuspriserne er steget med ca. 6,9 procent – mens det er fire procent på landsplan.

Det har sat skub i friværdierne, der er steget med cirka 100.000 kroner det seneste år. Samtidig har boligejerne også i 2016 nydt godt af de rekordlave renter. Og den fremgang vil fortsætte ind i 2017, forventer Danske Bank.

”Generelt går det godt i dansk økonomi. Der er stigende beskæftigelse, og det får flere til at kaste sig ud i boligkøb. Vi har også været vidne til en stigning i indkomster som følge af lønninger, der stiger noget mere end forbrugerpriserne generelt, hvilket også er positivt for økonomien og boligmarkedet i Frederikssund,” udtaler Jesper F. Kuhre, direktør i Danske Bank, Frederikssund i pressemeddelelsen.

Også når man kigger på renteudviklingen i 2017, ser det lyst ud. Ifølge Realkredit Danmarks cheføkonom, Christian Hilligsøe Heinig, vil renterne på de korte flexlån i 2017 fortsat være historisk lave - tæt på nul procent. Derimod kan renter på F5-lån og især fastforrentede lån med løbetid op til 30 år godt stige næste år.

”Vi forventer, at den amerikanske centralbank vil sætte renten op et par gange i 2017. Samtidig er der en generel bedring i det økonomiske klima og lidt højere inflation end de senere år. Går det, som vi venter, kan potentielle boligkøbere i slutningen af 2017 stå over for valget af et fastforrentet 30-årigt tre procents lån med afdrag, hvor de aktuelt kan vælge enten et to procent lån eller 2,5 procentlån,” siger Christian Hilligsøe Heinig.

Udsigten til, at renterne fortsætter på et lavt niveau, er godt nyt for boligmarkedet i Frederikssund. Dog vil rentestigningerne på især fastforrentede lån muligvis tage lidt af brodden af de opadgående boligpriser – især i de dyreste boligområder i landet.

Prisstigninger breder sig

”Vi venter, at prisstigningerne i 2017 bliver mere jævnt fordelt ud over hele landet. Dermed vil vi ikke se så store forskelle som i de forgangne år, hvor især priserne i og omkring de store by-områder er løbet hurtigt”, lyder det fra Christian Hilligsøe Heinig.

På landsplan forventer Danske Bank, at huspriserne stiger med cirka tre procent i 2017. jesl

Publiceret: 03. Januar 2017 09:44

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt