Jette Madsen har været formand for Slangerup Bio næsten lige så længe som den har eksisteret. Isidste uge kunne foreningsbiografen fejre 30 års jubilæum. Foto:BM
Jette Madsen har været formand for Slangerup Bio næsten lige så længe som den har eksisteret. Isidste uge kunne foreningsbiografen fejre 30 års jubilæum. Foto:BM
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Foreningsbiograf fylder 30 år

Slangerup Bio har rundet et skarpt hjørne. For 30 år siden slog den for første gang dørene op som foreningsbiograf

Af Birgitte Masson

Slangerup Bio fejrer 30 års jubilæum. Formanden har været der næsten lige så længe. Historien har hun fortalt før, bl.a til Lokalavisen da foreningsbiografen fyldte både 20 og 25 år. Men formand Jette Madsen bliver lige så lidt træt af at fortælle historien om, hvordan det hele startede, som hun er af at være formand. For hun elsker det.

“Det er spændende. Man møder nye mennesker med mange nye ideer. Det bliver en livsstil, og medlemmerne bliver ens venner,” fortæller Jette Madsen, som Lokalavisen møder midt i receptions-mylderet onsdag eftermiddag, hvor der er stuvende fyldt med gæster og kæmpelagkage og kaffe på de mange fyldte termokander. Om lidt skal filmen Darkest Hour vises.

“Vil du i øvrigt have et stykke kage med ovenpå?”, spørger Jette, mens vi trækker os væk fra festivitasen, og går op ad trappen til første sal i den lille foreningsbiograf.

Samlede 800 underskrifter

“Da det hele startede, var der en børnefilmklub. Fra Lemvig Børnefilmklub blev vi inspireret til at starte en foreningsbiograf. For det havde de gjort. Vi indkaldte til møder og samlede underskrifter ind,” fortæller Jette Madsen.

Og det gav pote. For trods skepsis fra forskellig side, lykkedes det at indsamle 800 underskrifter, og dermed blev foreningen Slangerup Bio's venner stiftet.

“Vi var alle mulige slags mennesker, som i starten slet ikke kendte hinanden. Vi knoklede, og i løbet af en måned havde vi fået sat biografen i stand. Det var en fantastisk oplevelse.”

Siden har biografen været drevet af frivillige, med kommunen som ejer af bygningerne.

Overskuddet øremærket nyt udstyr

Slangerup Bio har gennem alle årene haft økonomisk overskud til at kunne følge med tiden. Det overskud, som biografen har genereret, har været øremærket nyt udstyr.

“Vi startede med gamle spolefilm, og har i dag nye digitale systemer. Men det var også årsagen til, at vi mistede en operatør, for som han sagde, at hvis man bare skulle trykke på en knap, så havde han ikke længere lyst til at fortsætte som operatør.” Jette Madsen smiler. Selvom hun fortæller, at Slangerup Bio lige nu godt kunne bruge en operatør til en vagt i dagtimerne, så skorter det alligevel ikke på frivillige kræfter.

“Vi holdt biopasserfest forleden.Der var vi 85 mennesker til spisning.”

“Vi var alle mulige slags mennesker som i starten slet ikke kendte hinanden. Vi knoklede, og i løbet af en måned havde vi fået sat biografen i stand. Det var en fantastisk oplevelse”

Formand Jette Madsen

Vidste du at...

Der har været biografdrift i Slangerup siden 1916. Det startede med rejsebiograf i stumfilmens dage fra 1916 på Gæstgivergården.

Slangerup Bio er en stor spiller i byens kulturliv. Bl.a. er der en ny kunstudstilling i biografens foyeren hver 2. måned.

Slangerup Bio har både en Seniorbio, Børnefilmklub og Tamil-filmklub.

Publiceret: 06. Marts 2018 09:40

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt