Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Forberedelserne er i fuld gang til Aprilfestivalen bliver skudt i gang 19. april. I en uge vil børn og unge få serveret 600 gratis teateropførelser i Frederikssund og Halsnæs Kommuner

Tekst og foto: David Foli

130 teatergrupper, 130 teaterforestillinger, to internationale gæstespil, 600 opførelser, en hær af frivillige og lidt over en kilometer gaffa-tape. Det er de bærende elementer, når verdens største turnerende børneteaterfestival, Aprilfestivalen, afholdes i Frederikssund og Halsnæs Kommuner fra 19. april frem til 26. april.

Op mod 500 teaterfolk forventes at gæste Frederikssund for at være med til den 45. udgave af teaterfestivalen, som hver dag vil byde forestillinger fra kl. 10 til 22 rundt omkring i kommunen. Der er gratis adgang for alle teaterinteresserede, og hos arrangørerne forventes der også et større rykind af formidlere og opkøbere fra ind- og udland, der ønsker at se nærmere på forestillingerne.

Gaffa-tape

Og forberedelserne er allerede i fuld gang, fortæller Sofie Myschetzky, kulturkonsulent, hos Frederikssund Kommune.

“Det er omfattende forberedelser. Vi er en arbejdsgruppe på 10-12 personer plus cirka 10 personer fra Teatercentrum. Vi skal finde overnatning til gæsterne, vi skal finde steder at opføre forestillingerne, og så har vi blandt andet også afholdt et mørklægningskursus. Det er ikke bare lige at mørklægge, det kræver en bestemt viden og en masse gaffa-tape,” siger hun.

I Frederikssund Kommune er alle børnehuse og skoler tilmeldt festivalen, og de kommer til at opleve festivalen helt tæt på. Det samme kommer resten af kommunens borgere.

“Borgerne kan forvente en uge, hvor det summer i hele kommunen. De kan også forvente at blive tiltrukket af Frederikssund by fra torsdag aften til søndag aften, hvor alle rum større end 100 kvm vil være omdannet til teaterscener,” siger Sofie Myschetzky og fortsætter:

“Man vil opleve, at byen har forandret sig, for vi gør meget ud af at gøre byen indbydende. Vi har en masse samarbejder, som vil være med til at løfte opgaven. Blandt andet vil kunstnerkollektivet Bureau Detours i samarbejde med Produktionsskolen og byens unge bygge udendørsmiljøer og skilte, som vil markere den rute, folk kan benytte til at gå fra teaterforestilling til teaterforestilling.”

Blandt øvrige samarbejdspartnere kan også nævnes Frederikssund Erhverv, FNI, JF Willumsens Museum, Campus og en lang række lokale foreninger. Aprilfestivalen håndteres i samarbejde med TeaterCentrum, der hvert år administrerer den populære festival i en ny kommune.

“Til weekend programmet er der cirka 25.000 teaterbilletter til rådighed - ved sidste års festival blev der brugt over 23.000 billetter,” siger Sofie Myschetzky og tilføjer:

“Borgerne skal komme og være med til at få byen til at summe af folk, farver og gratis teateroplevelser. Vi håber at se børnefamilierne, voksne uden børn og de unge som alle får rig lejlighed til at gå på opdagelse i teateroplevelser.”

Publiceret: 17. Februar 2015 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt