Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Drop ekstra tilkørsel til Vinge nu

Af Connie og Niels Jakob Nielsen,

St. Rørbækvej 1

Fredrikssund kommune skal spare. Det må være indlysende, at kommunen sparer på anlægsudgifter, hvor anlæg ikke vil gøre nytte nu, og ikke vil være efterspurgt af borgerne de første mange år - spar derfor den ekstra tilkørsel til Vinge fra Frederikssundsvej. Besparelsen gør det muligt at fastholde anlæg, som vil gøre nytte her og nu, og som har været efterspurgt af borgere i flere år, dvs. anlæg af Kulhusestien kan fastholdes.

Planer om den ekstra tilkørsel til Vinge dukkede pludseligt op i slutningen af 2016. Det var på foranledning af kommunen. Og derfor skal kommunen finansiere tilkørslen. Hidtil havde alene den nye broforbindelses tilslutningsanlæg til Frederikssundsvej inkluderet tilkørsel til Vinge. Ændringen til 2 tilkørsler til Vinge blev begrundet i et tidligt anlæg af arbejdsvej til Vinge og til en effektiv trafikafvikling til Vinge på sigt. En tidligt anlagt arbejdsvej er nu unødvendig – ja, unødvendig i det hele taget, fordi det har vist sig, at St. Rørbækvej har klaret den hidtidige voldsomme arbejdskørsel fint. Og arbejdskørsel af betydning bliver der vist tidligst brug for ved udgangen af 2019, hvor broforbindelsen åbner og dermed giver den nødvendige tilkørsel til Vinge.

Konklusionen må være, at der ikke er behov for 2 tilkørsler til Vinge nu. Og det ser ud til, at der går mange år – om nogensinde – før et meget udbygget Vinge gør det nødvendigt med ekstra tilkørsel. Lad nu pengene komme i kassen før de bruges.

Kære Byrådsmedlemmer og Borgere i det nordlige Hornsherred – I ved nu, hvor der kan hentes midler til cykelstien – jeg kender ikke kommunens budget for tilkørselsvejen, men mon ikke det rækker til mange km cykelsti? Vi trænger til at få brudt nogle af Vinge-luftkastellerne ned og få begge ben på jorden. Der er for meget omkostningskrævende ”nice to have” i stedet for ”need to have” over den ekstra tilkørsel til Vinge!

Publiceret: 09. Januar 2018 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt