Visualisering af Vinge Station. Foto: Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur.
Visualisering af Vinge Station. Foto: Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Det lysner for station i Vinge

Efter en længerevarende diskussion er forligskredsen på Christiansborg på et møde tirsdag blevet enige om et kompromis omkring de 55 mio. kr., som på finansloven er afsat til Vinge station.

Pengene bliver således frigivet i 2019. Dog med en betingelse: Frederikssund kommune skal inden kunne dokumentere, at der sker en udvikling i Vinge-projektet.

Det er et krav, som Enhedslisten har stået fast på, og som de andre partier i forligkredsen nu tilslutter sig.

“Indtil nu har kommunen præsenteret os for løse aftaler, men hvis de virkelig kan dokumentere, at kommunen vil projektet, og at de kan få nogle entreprenører med, så får de pengene,” siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested.

Hvad dokumentationen fra kommunens side præcis indebærer, har forligskredsens ikke defineret nærmere, men Henning Hyllested åbner op for, at der kan lempes på de oprindelige krav om, at flere end 2700 personer enten er på vej til at bo eller arbejde i byen.

“Hvis kommunen får sendt et nyt udbud ud, og der bliver vist interesse for det, så skal byen selvfølgelig også have offentlig transport, som beboerne kan transportere sig rundt med. Det har hele tiden været Enhedslistens holdning,” siger Henning Hyllested.

Publiceret: 07. Februar 2018 13:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Lokalavisen Frederikssund
Seneste
Lokalavisen Frederikssund
Mest læste
Lokalavisen Frederikssund
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt