Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tør du tage i sommerhus i Vellerup?

Charlotte Holtermann, Agernstrædet 1, 2750 Ballerup, Socialdemokratisk kandidat til Region Hovedstaden

For nylig, på en tur ned ad Gammel Marbækvej, mødte jeg Ove. Han fortalte mig, at han er lidt bekymret for beredskabet og udrykningstiden, hvis han skulle gå hen og blive kritisk syg under et ophold i sit sommerhus i Vellerup.

Mange af sommerhusejerne i området deler hans bekymring, og derfor har de sikret sig nogle hjertestartere i det tilfælde, at en beboer skulle udsættes for et hjertestop, for de ved alle, at der kan gå langt op mod 25 minutter, inden en ambulance kan nå frem. Især pga. den heftige trafik, der opstår omkring broen i myldretiden. Det er en utryg situation at stå i, og det er ikke værdigt, at vi har sådan en skævvridning af beredskabet i vores region.

I Region Hovedstaden er der dog taget initiativ til en forbedring af indsatsen ved, at der indsættes 4 “deldøgns-beredskabsbiler” i regionen. Deldøgn betyder, at de indsættes i spidsbelastningsperioderne, som er i dagtimerne. Det vides endnu ikke, hvor de placeres, men én af dem forventes til Nordsjælland.

Det er et fint initiativ, men så må du som borger sikre dig, at du ikke får et hjertestop udenfor dagtimerne. Og hvem er mon i stand til det? Jeg mener, at vi skal prioritere beredskabet endnu højere, for alle borgere skal føle sig trygge, hvor end de befinder sig i Region Hovedstaden.

Publiceret: 14. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt