Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Stormfloder

Bjørn Tving Stauning, Jernbanegade 29D, 3600 Frederikssund

Det er en meget forvirrende debat, der har udspillet sig om stormfloder og storme. Jeg ved ikke, hvad der er Johan Gaunitz ærinde med postulatet om færre stormfloder (og en insinuering om fusk hos DMI). Det er et udviklingsforløb, der ikke er til debat, selvom der kan være forskellige teorier om omfanget. DMI skriver:

Vandstanden i Danmark er steget cirka to millimeter om året de seneste 100 år, og stigningen forventes at blive kraftigere i løbet af de næste 100 år med flere og kraftigere stormfloder til følge.

Ved København er en 100 års hændelse i dag på 1,5 meter. Hvis middelvandstanden stiger 0,5 meter, vil 100 års hændelsen blive en 2 års hændelse. https://www.dmi.dk/klima/fremtidens-klima/danmark/vandstand/

Som Pelle Andersen-Harild skriver, er det indlysende, at kommunerne ud mod Roskilde Fjord hurtigst muligt skal træde i karakter med en billig og effektiv sluseløsning ved Kronprins Frederiks Bro.

Kulhusemodellen til to milliarder for at beskytte værdier på 100 millioner er dårligt købmandskab, og Hundested-Rørvig modellen er næppe driftklar (og sikker) før om ti år.

Publiceret: 06. December 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund