Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kommunens økonomi kan styres på 2 måder

Susanne Bettina Jørgensen, Byrådsmedlem (A), Magnoliavej 20, 3630 Jægerspris

Det er forkert at sige, at budgetaftalen og Vinge ikke har noget med hinanden at gøre, for det har de. Budgetaftalen er lavet på forudsætninger om, at der kommer indtægter fra grundsalg i Vinge. Disse indtægter er ikke kommet som forventet, og så falder budgettet fra hinanden – længere er den ikke. Jeg skal skynde mig at tilføje: Socialdemokraterne står bag Vingeprojektet, og vi vil selvfølgelig også støtte op om genopretningen af kommunens økonomiske situation. Vi står på økonomisk ansvarlighed – også når det er svært.

Vi er ikke med i budgetaftalen for 2018. Det er vi ikke fordi, vi var imod skattelettelser og imod hastigheden, hvormed den nye idrætsby skulle finansieres. Vi var og er imod, at vores kassebeholdning er kørt i bund. Det er simpelthen alt for risikabelt ikke at have penge i kassen til at kunne finansiere alle de uforudsete udgifter, der altid løbende kommer. Socialdemokraterne fremlagde et budget, hvor kassebeholdningen var højere, end det forligsparterne blev enige om, men det kom vi desværre ingen vegne med. Vores budgetoplæg tog dog heller ikke højde for Vinge – vi vidste ikke, at Vinge ville blive et problem.

Kommunens økonomi kan styres på to måder. På Venstres måde, hvor pengene ikke skal være i kassen, men ude og vækste og gerne i folks egne lommer, og på Socialdemokraternes måde, hvor vi skal udvikle og investere i velfærd og arbejdspladser men samtidig sikre, at der er en god solid kassebeholdning.

Indtil videre er der stoppet op for en lang række anlægsarbejder, og i 2018 skal vi igen forhandle budgettet for 2019 og frem. Her skal der ske prioriteringer. Det bliver ikke nemt, men Socialdemokraterne vil som altid trække i arbejdstøjet og søge mest mulig indflydelse på kommunens udvikling, så Frederikssund kommune er et godt sted at bo, vokse op, leve og arbejde i.

Venstre mener, at Socialdemokraterne er ”bagkloge”. Det er vi bestemt ikke. Vi er blot i den situation, at vi ikke har borgmesterposten og ej heller flertal i Byrådet. Men nu skal vi videre. Ærmerne skal smøges op, og der skal prioriteres, og det skal ske, uden det rammer vores kernevelfærd.

Publiceret: 02. Januar 2018 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund