Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kommunens kæmpe potentiale

Frank Hansen, Bakkevej 11,

3600 Frederikssund

Når man gennemlæser alle de artikler der efterhånden er skrevet og kommenteret på, underes man måske over hvad politikerne vidste, og hvad de burde ha vidst, vi kommer (mig selv inklusive) let til at drage konklusioner allerede efter første eller anden artikel,,, måske rammer vi rigtig måske peger vor fingre på andre end de ansvarlige,, sådan er vi mennesker af natur" vi konkluderer, vi skælder ud og kommer videre, og om 4 år er alt glemt igen.

Ja selv i Farum går livet videre.

Men een ting har sprunget mig i øjnene i denne kedelige sag om vinge, nemlig arbejdsfordelingen mellem forvaltning og Folkevalgte.

De folkevalgte politikere skal træffe beslutninger på vores vegne, men på hvilket grundlag ?

Da mine børn var mindre fik de lov selv at vælge hvilken pålæg der kom i madkassen.

Med den illusion at valget var frit, blev madpakken spist med stor glæde, for de havde jo selv valgt indholdet...

Mine børn fik naturligvis ikke selv lov til at vælge 4 stk chokolademadder, men fik valget mellem Torskerovn og makrel til med nr 1. mellem Leverpostej og Spegepølse til med nr 2. osv.

Med andre ord, de fik lov at vælge imellem de muligheder som jeg gav dem.

Helt på samme måde fungerer rådhuset, forvaltningen præsenterer færdige oplæg med et par valgmuligheder for byrådet og diverse udvalg... dermed er det er altid Forvaltningen som forlods vælger hvilke

valgmuligheder politikerne har. Det er også forvaltningen som beregner og klarer de juridiske papirer for Byrådet. Det kan derfor udtrykkes meget kort:

Forvaltningen Forvalter ! byrådet får lov til, overordnet at sætte retningen, men detail styringen ligger alene hos Kommunaldirektøren, (og han er på valg hver dag, har han selv sagt til lokalavisen). Og nu kommer vi så til potientialet: For på bare 8 dage kunne man reducerer kommunens udgifter ned 100.000.000,- UDEN FORRINGELSER PÅ SERVICENIVEAUET...

Vi tager den lige igen: 100.000.000,- fundet på kun 8 dage UDEN FORRINGELSER PÅ SERVICENIVAUET.

Jeg ved godt en stor del er fundet ved at fremrykke nødvendige invisteringer, men hvis der bare kunne findes 1/4 af de 100.000.000,- altså 25.000.000,- (de nemmest fremskaffelige 25%) så ville opsparingen alene de sidste 4 år have været 100.000.000,- og hvis de havde ligget i kassen havde der ingen akutte økonomiske problemer været. med andre ord vi har de sidste 4 år haft en forvaltning som har overforbrugt vore skattekroner.

Skræmmende at tænke på.

Med ønsket om en trods alt go jul til alle borgere og ansatte.

Publiceret: 26. December 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund