Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En gave til Frederikssund Kommune

Niels Martin Viuff, byrådsmedlem S, entreprenør & bygningskonstruktør

Frederikssund Kommune slipper - fra hvad jeg kan læse mig til i pressen - ud af Vingeprojektet for kun fem millioner kroner. Det er en ren gave for vores kommune. Pengene skal betales i kompensation til AP Ejendomme som følge af den aftale, der blev indgået i sommers og som nu er helt skrottet.

For kun fem millioner kroner slipper vi altså ud af et projekt, der kunne være endt som en katastrofe for Frederikssund Kommune med en regning på flere hundrede millioner kroner Nu kan vi slette Vinge fuldstændig fra kortet og komme videre.

Vi skal sikkert og roligt udvikle de eksisterende fire byer i vores kommune. Frederikssund skal også udvikles mod syd, og så når vi før eller siden til området, som før blev kaldt Vinge, og som vi fremover bør kalde Frederikssund Syd. Vi slipper også for at anlægge et handelscentrum på 26.000 kvadratmeter i Vinge, når vi i forvejen kæmper en kamp for handelslivet i Frederikssund.

Det bringer ikke mig, som nyvalgt byrådsmedlem i Frederikssund Kommune, skår i glæden, at hele sagen om Vinge ligger på bordet som en negativ arv fra det tidligere byråd. Jeg er klar til at tage fat, og jeg glæder mig til at komme i gang. Vi skal tænke ud af boksen.

Men jeg forstår ikke, at jeg som nyvalgt byrådsmedlem ikke kan få noget at vide.

Selvom jeg fra 1. januar indtræder i kommunalbestyrelsen, og dermed skal sidde med min del af ansvaret, så er min månedsløn som byrådsmedlem det eneste, jeg indtil nu har kunnet få oplyst.

Der er ellers en lang række spørgsmål, jeg gerne ville have haft besvaret, inden jeg sætter mig i byrådsstolen:

Er det korrekt, at Vinge efter beregningerne vil have et negativt cash flow de første 10 år? Samt at der i beregningerne ikke er taget højde for eventuelle uforudsete udgifter i forbindelse med byggeriet?

Hvad er grunden til, at Frederikssund Kommune giver et tilskud til tilslutningsafgiften på 60 procent for bygherrerne i Vinge? De 60 procent i tilskud bliver jo betalt af alle andre borgere i kommunen?

Har Frederikssund Kommune for at finansiere den såkaldte aftale om Vinge Centrum bundet sig op på at give tilskud på 28 millioner kroner til alment boligbyggeri i Vinge? Der er i øvrigt en stor risiko for at det bliver en ghetto.

Hvad er kvadratmeterprisen på den 2800 kvadratmeter store offentlige bygning, som Frederikssund Kommune lejer i Vinge? Jeg har en mistanke om, at kommunen betaler en overpris pr. kvadratmeter for på den måde indirekte at yde et tilskud. Men jeg kan ikke få oplyst kvadratmeterprisen, som Frederikssund Kommune skulle betale?

Faktisk kan jeg ikke få svar på noget.

Forhåbentlig venter der mig flere svar end spørgsmål i 2018. Og jeg håber, at nogle af de penge kommunen nu sparer på Vingeprojektet kan bruges til en ny cykelsti til Kulhuse.

Publiceret: 02. Januar 2018 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund