Sådan kommer CO-RO til at tage sig ud i fremtiden set forfra. Ill: Henning LArsen Architects
Sådan kommer CO-RO til at tage sig ud i fremtiden set forfra. Ill: Henning LArsen Architects
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

CO-RO opfører innovationscenter i Frederikssund

4.000 kvadratmeter målrettet udvikling skal fremtidssikre position på verdensmarkedet

Den Frederikssund-baserede læskedriks-gigant CO-RO bygger kommer også i fremtiden til at have base i byen, selv om markedet i stadig stigende grad er hele verden.

Virksomheden opfører nemlig nu et nyt hovedkontor og innovationscenter i Frederikssund. Et samlingspunkt for den internationale organisation, for viden, produkter og innovation. Et markant byggeri, som er designet af Henning Larsen Architects.

Det er virksomheden CO-RO, der står bag bl.a. den kendte frys-selv-is Sun Lolly, men også andre kendte læskedrikke som Sunquick og Suntop, der bygger nyt.

”Vi bygger et innovationscenter. Jeg vil kalde det et ’powerhouse’, hvor innovation kommer helt ind i hjertet af virksomheden – rent bogstaveligt, da alle kan se direkte ind vores nye innovation lab”, fortæller Søren Holm Jensen, CO-RO’s administrerende direktør.

I dag er CO-RO’s danske og globale funktioner spredt på et stort område i Frederikssund, med store afstande mellem afdelinger. Det nye byggeri skal danne rammen om udvikling af nye produkter til de 80 markeder CO-RO har rundt om i verden.

”Det nye byggeri giver os rammerne for en moderne arbejdsplads, hvor vi samler afdelinger og funktioner, for at sikre tæt samarbejde på tværs af fx marketing og innovation. Vi sætter altså fuld kraft på produktudvikling, så vi i de kommende år kan lancere en masse nye spændende produkter samt gå ind i flere nye markeder”, fortæller Søren.

Markant byggeri

Hovedkvarteret skal opføres i forbindelse med CO-RO’s eksisterende bygninger i Frederikssund. En oval bygningskrop kobler sig på en eksisterende administrationsbygning, hvor hovedindgangen i dag er placeret. Fremover vil ankomsten ske i mellemrummet mellem den eksisterende og den nye bygning via et lyst indgangsparti og showroom.

Bygningens primære funktion, laboratorierne, er placeret i et dobbelthøjt rum på første sal.

Fra mezzaninen på anden sal, hvor marketing er placeret, er der udsigt over laboratoriet. I stueetagen placeres en kantine og et åbent auditorium til brug ved fx produktpræsentationer. De øvrige kvadratmeter er fleksibelt indrettet til administrative formål.

Den tre-etager høje bygning fremstår åben og inviterende.

Arbejdsstationerne er indrettet med henblik på at optimere samarbejde og videndeling på tværs. Langs gangarealer og i forbindelse med arbejdspladserne indrettes uformelle mødesteder. Bygningen bliver således et naturligt centrum for både faglig og social interaktion.

”Visionen er at CO-RO’s globale innovation lab skal inspirere både medarbejdere, gæsteforskere og kunder til at tænke og handle kreativt hver dag. Bygningen skal afspejle kvalitet og være optimeret til en dynamisk hverdag i et sundt arbejdsmiljø”, siger arkitekt og partner Søren Øllgaard, Henning Larsen Architects, der har designet det nye byggeri.

Byggeriet af det nye hovedkontor starter sommeren 2017, hvor CO-RO også fejrer sit 75-års jubilæum. Det 4.000 kvadratmeter store byggeri forventes at stå klart i slutningen af 2018.

”Vi er en virksomhed i konstant forandring og med det nye hovedkontor er vi klar til 75 nye år,” slår Søren Holm Jensen fast.

pressemeddelelse

Publiceret: 09. Juni 2017 10:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt