Fronten på den faceliftede VW California har ændret sig en del, og det er også kommet en del tekniske ændringer, bla. flere sikkerhedssystemer. Foto: VW

Fronten på den faceliftede VW California har ændret sig en del, og det er også kommet en del tekniske ændringer, bla. flere sikkerhedssystemer. Foto: VW

Indbygget hjælp til en god søvn

VW California fås snart med indbygget vaterpas. Det skal hjælpe campisten med at holde helt lige til gavn for søvnen

Af
Jens Høy

motor Det kan være svært at se, om en camper holder i vater, men du sover bedst, hvis bilen holder lige. Det er baggrunden for, at den faceliftede VW California har indbygget digitalt vaterpas.

Faceliftet af den populære camper er ganske omfattende, og blandt de vigtigste ændringer er et helt nyt elektrisk styretøj.

Det kan synes overflødigt med nyt styretøj i camperen, men med elektrisk styring får California adgang til flere af de aktive smarte sikkerhedssystemer, som leveres til personbilerne.

Sporassistent

Fremover byder California derfor på sporassistent med aktivt styreinput og halvautomatisk mulighed for parkering samt korrektion for kraftig sidevind, hvis du har en tung båd på krogen.

Med i faceliftet er også ny skærm til at styre bilens køleskab, elektrisk tag m.m. Det er en meget tiltrængt opgradering, idet det nuværende display er gammeldags med grov opløsning og bøvlet betjening via et drejehjul.

Den opdaterede model er klar allerede til november, men kommer først til Danmark i starten af næste år.

Publiceret 20 August 2019 13:43

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!