Den nye generation Opel Corsa er udviklet på samme nye platform som DS 3 Crossback og den nye Peugeot 208. Den kommer også som elbil med en rækkevidde på 330 km. Fotos: Opel

Den nye generation Opel Corsa er udviklet på samme nye platform som DS 3 Crossback og den nye Peugeot 208. Den kommer også som elbil med en rækkevidde på 330 km. Fotos: Opel

Tysk mini kommer som elbil

Den helt nye Opel Corsa kommer som elbil

Af
Christian Schacht

ny bil Opel har præsenteret sjette generation Corsa, der vil være tilgængelig som ren elbil, men også benzin-eller dieselvarianter.

Corsa, Opels bedst sælgende model, alene herhjemme er der indregistreret 41.642 stk., er den tredje bil, der bliver lanceret i år på PSA-koncernens CMP-arkitektur, som er designet til at håndtere både el-og forbrændingsmotorer. Vi har allerede set den til de nye Peugeot 208 og DS3 Crossback.

Fine lademuligheder

Corsa-e, som den elektriske version vil blive kaldt, har en rækkevidde på 330 km efter den nye WLTP-målemetode, hvilket er stort set det samme som Peugeot 208 og DS3 Crossback, der også kommer med samme batteriteknik. En 100 kilowatt elmotor producerer en effekt svarende til 136 hk og vil gøre det muligt for Corsa at nå 50 km/ t. på 2,8 sek. og 100 km/ t. på 8,1 sek.

Dens 50 kWh batteri kan oplades til 80 pct. af sin kapacitet på 30 minutter ved en 100 kW-lader, som er det maksimale, elbilen kan håndtere. Derhjemme eller ved en af de offentlige ladere kan Corsa-e lade med op til 11 kW takket være en trefaset lader i selve bilen.

De første leverancer vil starte i slutningen af året. I første omgang er det med forbrændingsmotorer, mens den rene elektriske version kan leveres fra foråret 2020.

Publiceret 03 June 2019 13:21

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.