Jens Brixtofte er tilbage med hittet ”Video Video”, som nu er blevet til ”Vito Vito”, og han har hovedrollen i Mercedes-reklamen. Foto: Mercedes

Jens Brixtofte er tilbage med hittet ”Video Video”, som nu er blevet til ”Vito Vito”, og han har hovedrollen i Mercedes-reklamen. Foto: Mercedes Preston Drake-Hillyard

Video-video i Mercedes-reklame

”Video Video”, som vandt Dansk Melodi Grandprix i 1982, er genindspillet af sangeren, Jens Brixtofte, i reklame-video for Mercedes Vito

Af
Jens Overgaard

biler Der er få sange fra Dansk Melodi Grand Prix, der har bidt sig fast som den iørefaldende "Video Video" fra 1982, hvor bandet Brixx med sangeren Jens Brixtofte i front skabte en landeplage, der stadig hænger ved og kan peppe enhver fest eller julefrokost op, når der skal gang i dansegulvet.

Nu har sangen fået nyt liv. Marketingfolkene hos Mercedes faldt over, at der egentlig ikke er ret langt fra refrænet "Video, video" til "Vito, Vito", som er navnet på den mellemstore Mercedes varevogn, der bl.a. konkurrerer mod VW Transporter og Ford Transit og på hvide plader hedder V-Klasse. Som sagt, så gjort.

Ny tekst

Derfor er sangen nu indspillet med en ny tekst, som endda er sunget af den nu 62-årige Jens Brixtofte selv, der optræder i Mercedes-musikvideoreklamen som en garvet Vito-chauffør, der er glad for sin bil, som kører nat og dag.

"Da idéen først var født, tog den hurtigt fart, og der var ingen vej tilbage," fortæller Lars van het Erve, Head of Marketing Operations hos Mercedes-Benz Vans, der står bag kampagnen.

"Da vi havde gået og sunget "Vito, Vit"" en hel dag, blev vi enige om, at vi simpelthen var nødt til at føre projektet ud i livet," siger Lars van het Erve.

Publiceret 22 May 2019 15:05

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.